Els pagesos entren amb desenes de tractors a l'AP-7 a Medinyà davant l'arribada de la Brimo

Els agricultors faran nit a la carretera i demà faran marxa lenta cap a Barcelona

Els pagesos gironins han entrat aquest dimarts a la tarda desenes de tractors a l'AP-7, al punt que conflueix amb l'N-II tallat des del matí, davant l'arribada d'una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra.

Fins a aquell moment els agricultors tallaven les vies en persona, un tall que ha provocat que alguns conductors hagin quedat atrapats en el tram entre la sortida prèvia al tall i la protesta.

Els Mossos han fet girar els vehicles atrapats contra direcció fins a la sortida més pròxima, i han deixat les dues carreteres netes. Aleshores ha fet acte de presència la desena de furgonetes de la Brimo, i els pagesos en veure-ho han decidit entrar a l'AP-7 desenes de tractors per poder mantenir el tall.

Per fer-ho, han eixamplat el camí d'accés a peu que aquest migdia han obert al pont de l'AP-7 i hi han entrat una quinzena de tractors que s'han situat, primer, en sentit nord, i, després, han arrencat una tanca i han accedit a la banda sud. 

Poc després, els vehicles de la Brimo que s'havien situat als dos extrems de la carretera, s'han retirat. 

Els pagesos gironins han acordat aquesta tarda en assemblea quedar-se a passar la nit en aquest punt de l'AP-7, de tal manera que mantindran el tall que ha començat a dos quarts de tres de la tarda fins demà al matí. A l'assemblea també s'ha acordat que a les set del matí s'uniran a les marxes lentes previstes cap a Barcelona.