Junts per Figueres porta una moció al ple per combatre la multireincidència delictiva

Demanen una reforma del Codi Penal i la Llei d'Enjudiciament Criminal

El grup municipal de Junts per Figueres (Alt Empordà) presentarà al ple ordinari del mes de febrer una moció per combatre la multireincidència delictiva. El partit que està al govern de la ciutat considera que, en l'àmbit municipal, calen "solucions i actuacions" per tal de posar fre al fet que "els multireincidents posin en entredit la convivència a la ciutat".

Amb aquesta moció, el grup manifesta la necessitat de procedir a la reforma i adaptació del Codi Penal i la Llei Orgànica d’Enjudiciament Criminal per tal de fer front al fenomen de la multireincidència i la inseguretat ciutadana.

El passat juliol de 2022 es va aprovar al Congrés dels Diputats una reforma de l’article 234.2 del Codi Penal per tal de donar una resposta adequada als casos de multireincidència en furts, ja que fins aleshores només es tenien en compte aquells que superessin els 400 euros.

"Aquesta reforma, després de més d’un any en vigor, no ha demostrat ser efectiva: el problema va més enllà de la tipificació penal i té un dels seus principals orígens en la incapacitat del sistema judicial de donar resposta de forma àgil a casos com aquests", diuen des de Junts.

Afegeixen que "és urgent un reforç de la capacitat del sistema judicial per entomar els casos de multireincidència i no permetre que la impunitat acabi imposant-se". Per aquest motiu la moció exigeix al Govern de la Generalitat l’elaboració d’un estudi sobre els jutjats de Catalunya que, a causa de la sobrecàrrega d’actuacions que pateixen, han de fer front a retards que impossibiliten la gestió de la multireincidència adequadament, i tot seguit, que se sol·liciti al Ministeri de Justícia nous jutjats i jutges de reforç.