L’Escola d’Hostaleria i Salt s’alien per reprendre el projecte del ''viver'' per a emprenedors

Els estudiants posaran a prova les idees de negoci durant un any i els assessoraran

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i l’Ajuntament de Salt (Gironès) s’han aliat per reprendre i donar un nou impuls al projecte ‘Salt Xef‘. La idea és que un local totalment equipat que hi ha al mercat municipal es converteixi en un “viver” per a emprenedors.

Les propostes s’escolliran entre les idees de negoci dels estudiants d’hostaleria i, des d’aquest espai, podran posar a prova el projecte durant un any i tenir assessorament per fer-lo viable. El doble objectiu és donar un cop de mà als estudiants que surten de l’escola per engegar el seu negoci i, si funciona, que puguin trobar algun local a Salt per materialitzar-lo després.

Una pastisseria de postres marroquins o un negoci de menjar per emportar de cuina catalana elaborada. Aquestes són algunes de les idees de negoci d’estudiants de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona que es podrien portar a la pràctica en el marc del projecte ‘Salt Xef‘. “I n’hi haurà més, els estudiants estan fent les propostes ara”, ha explicat el director de l’escola, Jordi Garcia.

L’acord entre l’Ajuntament i l’Escola d’Hostaleria preveu que el local, de 39 metres quadrats i ubicat al mercat de Salt, aculli cada any un projecte d’emprenedoria dels alumnes dels cicles de grau superior de direcció de cuina, de direcció en serveis de restauració o del grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria.

‘Salt Xef‘ va començar a caminar el 2018, però va quedar estroncat per la manca de relleu. Per això, l’alcalde de la població, Jordi Viñas, ha exposat que han volgut donar-li un nou impuls de la mà de l’Escola d’Hostaleria.

El local està totalment equipat per a negocis d’aquest àmbit. L’objectiu més “ambiciós”, ha detallat Viñas, és que, un cop els emprenedors hagin pogut posar a prova el seu projecte i tingui perspectives de viabilitat, acompanyar-los en la recerca de locals idonis a la població perquè hi puguin establir els seus negocis.

L’Ajuntament elaborarà un catàleg de locals buits i farà l’acompanyament necessari perquè es pugui materialitzar. Així, volen, també, promoure l’ocupació laboral i renovar el teixit comercial.

Garcia també ha subratllat que el local està ubicat en un espai òptim perquè es troba al mercat i, per tant, els emprenedors comptaran amb un “magatzem” de productes i aliments privilegiat perquè podran comprar productes frescos i crear sinergies amb les parades.

El local té una cuina industrial, dues piques, forn, planxa, fogons, regidores, campana, taulell, rentaplats, taula refrigerada, envasadora al buit i batedora mescladora professional, entre altres electrodomèstics i equipaments necessaris per oferir menjar per emportar, que és la llicència de l’espai. Els estudiants pagaran un lloguer simbòlic i es faran càrrec dels subministraments.

El director de l’Escola de Turisme ha assegurat que ‘Salt Xef‘ actuarà com a “trampolí” entre aquells estudiants que acaben i volen començar a desenvolupar el seu projecte professional i de vida.