Una fuita de gas obliga a desallotjar 200 professionals de l'hospital Josep Trueta de Girona

Una màquina excavadora ha perforat una canonada

ACUTALITZACIÓ 14:54h | Els Bombers de la Generalitat treballen des de primera hora d'aquesta tarda en una fuita de gas que s'ha produït en una obra a l'exterior de l'hospital Josep Trueta de Girona.

L'avís al 112 ha tingut lloc a les 12:25h i fins allà s'hi han desplaçat un total de quatre dotacions terrestres, que han procedit a desallotjar tot l’edifici de l’Institut Català d’Oncologia, on es fan els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, a més del servei de Medicina Nuclear, de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.

També s’ha desallotjat els serveis de Farmàcia Hospitalària i Anatomia Patològica, els més propers a la fuita de gas, a més d’aturar l’activitat de l’heliport. En total, entre 150 i 200 persones han estat evacuades.

Els professionals s’han concentrat a un punt a l’exterior de l’Hospital, mentre que els pacients que havien de continuar el tractament han estat reubicats a altres espais del centre hospitalari.  Bombers i Policia Local han acordonat la zona afectada i han dut a terme mesuraments de concentracions de gas en diferents punts de l’Hospital per valorar si calia desallotjar algun servei més, preventivament. Finalment no ha estat necessari.

El subministrament de gas de la canonada afectada s’ha tallat, i les obres d’ampliació han quedat aturades. 

Segons primeres informacions l'avaria s'ha produït per una màquina excavadora que ha perforat una canonada situada a uns deu metres de la façana de l'Institut Català d'Oncologia arran de les obres d’ampliació del Bloc quirúrgic i l’Hospital de dia oncohematològic.

Durant el desallotjament ha quedat aturada l’activitat assistencial fins que els cossos d’emergència han considerat que es podia reprendre, cap a les dues de la tarda.

No s'han registrat ferits.