Una dona que va denunciar un segrest a Girona es fa enrere i retira l'acusació en el judici

Diu que el processat li va impedir sortir de casa perquè anava "molt borratxa" i no la va deixar conduir

Un acusat de retenir una dona en un domicili de Girona la matinada del 26 de juny del 2022 ha passat d'enfrontar-se a 5 anys de presó a pagar una multa de 300 euros. El motiu és que al judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, la víctima ha assegurat que el processat va impedir que sortís de casa perquè anava "molt borratxa" i no volia que agafés el cotxe per anar fins a Santa Coloma de Farners.

La fiscalia ha retirat l'acusació pel delicte de detenció il·legal i només l'ha mantinguda per lesions lleus perquè el processat ha reconegut que, durant un forcejament, li va fer una mossegada a la dona. L'advocat de la defensa, Sergio Noguero, s'ha adherit la petició i el judici ha quedat vist per a sentència.

Abans que comencés el judici, la víctima, que s'havia personat com a acusació particular, ha renunciat a continuar-ho fent. A la sala de vistes, doncs, hi havia la fiscalia sol·licitant una pena de 5 anys de presó per un delicte de detenció il·legal i una multa de 60 dies per un delicte lleu de lesions i la defensa, que demanava l'absolució.

Segons sostenia l'acusació pública, la matinada del 26 de juny del 2022, acusat i víctima van sortir de festa per la ciutat i van estar bevent alcohol. En un moment de la nit, tots dos van anar a casa d'ell, també a Girona. Un cop allà, i passada una estona, la dona li va dir que volia marxar.

La fiscalia indicava que va ser aleshores quan l'home la va retenir: "Amb ànim de privar-la de la seva llibertat ambulatòria, va baixar al portal d'accés a l'edifici i va tancar amb clau". L'escrit d'acusació recollia que l'acusat va impedir que marxés del pis i demanar ajuda forcejant amb ella, tapant-li la boca, estirant-li els cabells i fent-li "diverses mossegades".

El suposat segrest va durar fins a les 5.30 hores de la matinada, quan la dona va trucar per telèfon a una amiga per dir-li que el processat no la deixava sortir. Aquesta amiga va ser qui va alertar a través del 112 i una patrulla dels Mossos d'Esquadra va anar fins al domicili.

No conduir beguda

Tot i que els agents dels Mossos d'Esquadra que van atendre l'avís han afirmat que la víctima estava "molt espantada" i que va dir que havien tingut una disputa per gelosia, aquest dimecres al judici ha donat una versió diferent. A la sala de vistes, la dona ha afirmat que van estar tot el dia bevent alcohol i que van sortir de la discoteca i van anar a casa del processat perquè ella es trobava "molt malament".

Un cop allà, però, diu que se li va posar entre cella i cella agafar el cotxe per anar fins a casa seva, a Santa Coloma de Farners, però el processat no la volia deixar conduir. Segons la dona, la disputa i el forcejament van ser perquè l'home li deia que si volia marxar ho fes a peu, però que no pensava donar-li les claus del vehicle. "El vaig mossegar perquè volia les claus, i ell també a mi", ha afegit.

És el mateix relat de fets que ha fet l'acusat: "Si anàvem tan borratxos que vam decidir no agafar el meu cotxe per tornar de la discoteca, que és un recorregut de cinc minuts, no la podia deixar fer un trajecte de mitja hora fins a Santa Coloma".

Al final del judici, la fiscalia ha modificat l'escrit de conclusions provisionals i ha retirat l'acusació pel delicte de detenció il·legal. L'ha mantinguda només pel delicte lleu de lesions per la mossegada que el processat ha admès que li va fer a la víctima. Per aquest segon delicte, ha sol·licitat que l'acusat pagui una multa de 300 euros. No demana indemnització per a la dona perquè hi ha renunciat expressament al judici.

La defensa, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, s'ha adherit a la petició de la fiscalia i accepta la multa per les lesions lleus. El judici ha quedat vist per a sentència.