Junts per Pau justifica la subvenció perduda per ''causes imprevistes'' en l'execució

Acusen al govern municipal de preocupar-se més de la seva pujada de sou de 50.000 euros anuals

Junts per Pau ha donat resposta avui a les acusacions de l'equip de govern de l'Ajuntament de Pau (Alt Empordà) que ahir els van acusar de perdre una subvenció atorgada fa tres anys i que els obliga a reintegrar un import total de 45.252 euros

Segons la resolució rebuda, es deu al fet de no haver complert amb els objectius inicialment previstos. "Aquest incompliment ve derivat de causes no previsibles en el moment de petició de la subvenció" asseguren des de Junts. Entre altres factors, expliquen que es va haver de construir un mur de contenció de terres per protegir les pistes, fet que va encarir els costos. També l'arribada de la covid diuen que va obligar al tancament de les pistes impossibilitant-ne una gestió esportiva activa.

En aquest sentit, diuen que la pèrdua de la subvenció "en cap cas significa posar mà a la caixa, sinó que es deixa d'obtenir un ingrés per aquest concepte" i expliquen que van deixar el govern en mans de Som Gent de Pau (SGdP) amb un romanent de tresoreria de 600.000 euros.

Des de Junts per Pau posen èmfasi a la "preocupació" que els genera el fet que l'actual alcalde, Jaume Isern, "no hagi gestionat l'execució d'algunes de les subvencions que ja estaven concedides, i directament hi ha renunciat o bé n'ha demanat pròrroga", assenyalen.

Davant les publicacions realitzades per l'equip de govern Som Gent de Pau entenen que "se sentin dolguts per no rebre una subvenció". No obstant això, des de Junts han volgut recordar que es tracta d'una inversió que "s'amortitzarà al llarg dels anys".

Finalment, diuen que "no sembla preocupar-los els més de 90.000 euros destinats als seus sous, 50.000 euros més cada any que durant el nostre mandat. Uns diners que, en lloc d'anar de la caixa de tots a les seves butxaques, es podrien dedicar perfectament a inversions per millorar infraestructures o construir una nova pista de pàdel", han reblat.