Pau ha de retornar 45.252 euros d’una subvenció per deficiències en l'execució

No va construir dues pistes de pàdel, ni pavimentar 950 m2 ni contractar dues persones com s'havia compromès

L’Ajuntament de Pau (Alt Empordà) ha de reintegrar una subvenció de concurrència competitiva atorgada per la Generalitat de Catalunya, inclosos els interessos, per un import total de 45.252 euros.

La subvenció va ser concedida per al finançament del projecte “Obres d’adequació del parc esportiu de Pau”, inclosa en la línia de subvencions per a la dinamització territorial dels anys 2018 i 2019.

Concretament, l’ajuda s’ha hagut de retornar a causa de com es va gestionar el projecte i l’ús que se’n va fer durant l’anterior legislatura, amb Junts per Pau al govern, tal com s’indica en l’escrit de revocació final.

Aquest text considera que s’han observat errors molt greus entre els quals figuren no construir una de les dues pistes de pàdel projectades, no pavimentar una superfície de 950 m2 amb formigó o no contractar dos llocs de treball indicats, alterant la puntuació, entre d’altres.  

Així mateix, també s’ha observat que hi ha hagut diferències significatives entre el projecte i l'execució, malgrat que les obres executades no tenen causes sobrevingudes, i s’han detectat deficiències tant en la inspecció tècnica de les obres com en la comprovació de la documentació per a la correcta justificació del projecte de finançament. 

L’actual equip de govern de l’Ajuntament de Pau, amb el grup de Som Gent de Pau-AM al capdavant, lamenta que s’hagi realitzat una gestió tan deficient i que aquests diners, en comptes de poder-se utilitzar per pagar serveis i millores pel poble, s’hagin de fer servir per fer front a la irresponsabilitat en la gestió de diners públics fet per l’anterior equip de govern.

En aquest sentit, ja han demanat explicacions a l’exalcalde Pere Maluquer i Junts per Pau, actualment a l’oposició.