El Teatre de Bescanó abaixa el preu de les entrades fins a un 60% si es compren a l'estiu

És la darrera acció que organitzen per frenar l'increment de l'IVA cultural

El Teatre de Bescanó (Gironès) ha abaixat el preu de les entrades per als espectacles del darrer quadrimestre fins a un 60%. L'objectiu de la campanya 'Tria el preu' és evitar que el preu sigui un fre a l'hora d'accedir a la cultura.

A més, quan abans es compri l'entrada, més gran és el descompte. D'aquesta manera, un espectacle que costa 16 euros a taquilla, si es compra al juliol el preu és de sis euros i, en canvi, si es compra al setembre ja puja a deu euros. El Teatre de Bescanó va impulsar l'any passat una campanya que va tenir molt ressò. Per protestar contra l'apujada de l'IVA cultural, els espectadors compraven una pastanaga (gravada amb un 4% d'IVA) i, a canvi, rebien una entrada de regal.

Des del Teatre de Bescanó han defensat que aquesta iniciativa pretén que els espectadors puguin gaudir dels espectacles -n'hi ha 21 programats fins a final d'any- i que el preu no sigui una excusa per no poder anar al teatre. D'aquesta manera, han aplicat descomptes de fins al 60% en el preu de l'entrada, sempre i quan es compri durant els mesos d'estiu.


Per exemple, els espectacles de Joan Pera, Lluís Soler o Albert Pla tenen un preu de 16 euros a taquilla. En canvi, si s'adquireix l'entrada al juliol el preu és de sis euros, puja a vuit euros si es compra a l'agost i arriba als deu euros si es compra al setembre. D'aquesta manera, els impulsors de la campanya 'Tria el preu' volen oferir la possibilitat a persones de totes les butxaques de poder anar a teatre.

Les entrades es poden començar a comprar des d'aquest mateix dimecres i fins el 15 de setembre. La campanya també inclou descomptes per als espectacles destinats al públic infantil i familiar i per a les obres protagonitzades per companyies gironines, amb descompte de set, sis i cinc euros. En els espectacles musicals, s'aplicarà un euro de descompte (en concepte de despesa de gestió) en les entrades anticipades.

En aquesta promoció hi entren 15 dels 21 espectacles programats per a l'últim quadrimestre de l'any que, enguany, també comptarà amb l'estrena de Paradís de la Cia. Divinas, actuacions de Temporada Alta i el nou espectacle d'Albert Pla.