El govern de Santa Coloma de Farners acusa Independents de ''manca d'implicació''

La formació va abandonar el govern i deixar-lo en minoria

El govern de Santa Coloma de Farners (Selva) ha sortit al pas del comunicat emès aquest dimecres pels quatre regidors d'Independents justificant el trencament del pacte pel "tarannà autoritari" de l'alcaldessa, Carme Salamaña (Junts).

En un comunicat de resposta, Junts lamenta la sortida d'Independents del govern municipal, que va tenir lloc entre finals de desembre i principis de gener, però acusa la formació de "manca d'implicació".

"Lamentem sincerament que hagin decidit abandonar a la primera de canvi", exposa el comunicat de Junts, que considera que hi havia "camí per recórrer" per arribar a acords i consensos. " Ens acusen de deslleialtat i autoritarisme, quan tot el que hem constatat és la manca d'implicació del seu grup", afegeixen.

Junts critica que Independents justifiqui la sortida per "incomoditat" amb el pressupost quan, segons la formació, han estat "treballant en paral·lel sense fer plantejaments proactius per a la millora de la ciutat". També sostenen que hi ha hagut "manca d'assistència i comunicació a les reunions de l'equip" per part dels regidors d'Independents.

"Durant aquest temps ens han amenaçat de manera constant amb l'equip de govern si no s'accedia a les seves propostes, que carregaven el consistori de despeses de vegades innecessàries", exposen. "Creiem que la feina en equip requereix màxima confiança, empatia i respecte entre les persones, un diàleg sincer i discreció de totes les parts, perquè davant del repte majúscul de gestionar un Ajuntament i els seus comptes, la lleialtat i la feina feta amb rigor han de prevaldre davant dels grans titulars i informacions interessades", afegeixen.

Tot i això, Junts vol "iniciar una nova etapa" al capdavant del govern de Santa Coloma de Farners i allarga la mà a "treballar en comú" i buscar l'entesa "sempre que sigui possible" per tirar endavant els projectes importants per a la població.