Independents per Santa Coloma de Farners escenifica el trencament de govern

Acusen als seus exsocis de "deslleials" i deixen el consistori en minoria

El grup Independents per Santa Coloma de Farners (Selva) ha escenificat el trencament de govern que ja va anunciar el passat 18 de desembre en el transcurs d'un plenari i ha deixat el govern municipal per “deslleialtats” per part de Junts dins l’Ajuntament, deixant el consistori en minoria.

Els representants del partit, Pep Prat, Gemma Coll i Miquel Meca, ho han anunciat avui a través d'un comunicat on han explicat que “des del primer moment i de forma continuada” hi ha hagut “ingerències de l’alcaldessa o d’altres regidors de l’equip de Junts, en les nostres regidories afectant tant personal de la casa com a la ciutadania”.

En aquest sentit, han criticat el fet que s'hagin "cancel·lat contractes amb entitats sense comunicar-ho prèviament als regidors afectats o ha estat l’entitat afectada qui li ha comunicat al regidor”.  També expliquen que els criteris que s’han utilitzat per al tancament de pressupostos “han estat només econòmics, sense tenir present el què havia proposat cada regidor, sense tenir present el criteri dels tècnics i sense tenir en compte a les persones, que és per qui en definitiva, treballem”.

Un altre dels esculls entre els representants del fins ara equip de govern ha estat la gestió de la piscina coberta. IxS assenyala que “s’ha faltat al compromís d’informació en les reunions amb els advocats respecte al tema de la piscina (acord amb els treballadors, reunió amb advocat concursal, entre d’altres.). Es va acordar la nostra presència en les reunions i no s’ha produït, ni s’ha comunicat que es feia la reunió.”

En el ple del mes passat Pep Prat ja va explicar que abandonaven "per una pèrdua de confiança amb l'alcaldessa i que veiem diferents alguns punts, però no volem deixar al govern del poble sense la seva eina més important que és el pressupost", va explicar abans de donar suport a uns comptes que va qualificar de "coixos" en matèria social, però que, en contrapartida, la batllessa Carme Salamaña diu haver-se compromès a posar-hi solució.