Els acusats de drogar menors per abusar-ne sexualment a Blanes al·leguen relacions consentides

La fiscal manté la petició de 21 anys de presó per a un dels processats

Els acusats de subministrar drogues a menors per abusar-ne sexualment a Blanes (Selva) entre el juliol del 2017 i el setembre del 2018 al·leguen que les relacions van ser consentides.

Els dos processats han declarat al final del judici. Un d'ells, que en el moment dels fets tenia 48 anys i la menor 14, ha afirmat que creia que la noia en tenia 16, l'edat legal per prestar consentiment.

A més, ha negat haver-li proporcionat "cigarrets d'haixix, marihuana i cocaïna", com sostenen les acusacions. La fiscal acusat l'altre processat d'abusar de dues menors de 14 i 15 anys quan ell en tenia entre 19 i 20. El processat només ha admès relacions amb un d'elles, ha afirmat que van ser parella quasi dos anys i que ho sabien les famílies.

La fiscal manté la petició de 21 anys de presó per a l'acusat de més edat i ha rebaixat a 18 anys la pena per a l'altre (inicialment sol·licitava una condemna de 24).

Les acusacions sostenen que els fets passaven en un pis de Blanes, on vivia l'acusat més gran i on, presumptament, anaven "diàriament" diversos menors a consumir drogues. Uns "cigarrets d'haixix, marihuana i cocaïna" que, segons la fiscalia i l'acusació particular, l'amo de la casa subministrava a les menors amb l'objectiu de "minar" les seves capacitats i abusar-ne sexualment.

Les acusacions indiquen que hi ha tres víctimes, de 14 i 15 anys. Una d'elles hauria mantingut relacions sexuals amb un dels acusats quan ell tenia 48 anys. Les altres dues amb el segon processat, que en el moment dels fets tenia entre 19 i 20 anys.

Les víctimes van declarar ahir a porta tancada i aquest dijous, al final del judici que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ho han fet els acusats. Han respost només a les preguntes de les seves defenses, encapçalades pels lletrats Marc Trayter i David de la Llave. Els dos han al·legat que les relacions sexuals van ser consentides.

El processat de més edat ha negat haver subministrat drogues a menors (tal com sostenen les acusacions) i ha afirmat que va establir una relació de parella amb la menor de 14 anys pensant-se que en tenia 16, l'edat legal per prestar consentiment. De fet, ha assegurat que la noia el va enganyar quan li va dir l'edat que tenia.

L'acusat que tenia entre 19 i 20 anys en el moment dels fets ha reconegut que va tenir relacions sexuals amb una de les menors, que en tenia 15. Segons ha dit, van ser parella durant més de dos anys i tant la família d'ell com la d'ella tenien coneixement de la relació. De fet, el seu advocat, David de la Llave, sosté que, a banda de la poca diferència d'edat entre els dos, tenien un nivell de maduresa similar. Per això, sosté que el processat no pot ser condemnat com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual.

21 anys de presó

La fiscalia ha mantingut la petició de 21 anys de presó per a l'acusat de més edat per un delicte contra la salut pública, un delicte continuat d'abús sexual i un delicte de lesions. Aquest darrer, per haver-li contagiat sarna a la menor. Al judici l'home ho ha negat i ha afirmat que va agafar la malaltia "als calabossos" dels Mossos d'Esquadra un cop el van detenir. Pels mateixos delictes, l'acusació particular eleva la petició a 23 anys i 6 mesos de presó.

La seva defensa demana l'absolució i, en cas que el tribunal consideri provats els fets, considerar que li han d'aplicar una eximent completa o incompleta per trastorn mental perquè l'home té una intel·ligència límit que li afecta les capacitats cognitives i volitives.

L'acusació particular, en canvi, ha modificat l'acusació contra l'altre processat. Inicialment, l'acusava de dos delictes continuats d'abús sexual a menor de 16 anys amb penetració i demanava 24 anys de presó. Al final del judici, ha sol·licitat un condemna de 18 anys perquè considera que amb la segona menor (amb qui ell no reconeix haver mantingut relacions) no hi va haver penetració.

El judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.