La Selva contracta deu joves menors de 30 anys en situació d'atur

L'acció s'emmarca en el programa Primera Experiència Professional en les Administracions Públiques

El Consell Comarcal de la Selva ha contractat aquest dimecres deu persones menors de 30 anys en situació d’atur. Aquests joves, amb formació de cicle formatiu de grau superior o graus universitaris, treballaran durant 12 mesos en diferents departaments del Consell Comarcal per adquirir una experiència laboral en el seu àmbit formatiu que millorarà seva futura ocupabilitat.

Aquesta contractació s’emmarca en el Programa Primera Experiència Professional en les Administracions Públiques, que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea, Next Generation EU, i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La consellera d'Ocupació, Marina Nicolàs, ha donat la benvinguda a les noves treballadores i treballadors, els ha felicitat per haver superat les diferents fases de selecció, a partir dels currículums rebuts, i els ha encoratjat a aprendre i a ser proactius aportant el seu coneixement teòric al funcionament ordinari de l’Administració.

Amb aquesta contractació, el Consell Comarcal de la Selva vol contribuir a facilitar la inserció laboral de les persones que han acabat una formació i sovint necessiten acreditar una experiència professional per poder accedir al mercat laboral.

Els joves faran tasques vinculades a la seva formació: dues, amb un grau en dret contractades com a tècniques d’administració general vinculades a Secretaria i a Recursos Humans; tres, amb cicles formatius de grau superior d’administració i finances, contractats com a administratius vinculats a Educació, Habitatge i Intervenció; dos, amb graus en Geografia, ordenació del Territori i gestió del medi ambient, com a tècnics de medi ambient, de promoció del territori; un graduat en administració i finances, com a tècnic de gestió tributària; un amb cicle formatiu de grau superior en administració de sistemes informàtics i xarxes com a tècnic auxiliar d’informàtica; i una Graduada en psicologia, com a tècnica d’ocupació.

De les quatre dones i els sis homes que han signat aquest dimarts al seu contracte, vuit són de la comarca de la Selva; en concret resideixen cinc a Santa Coloma de Farners, un a Vilobí d’Onyar, un a Lloret de Mar, un a Arbúcies, i dues a Girona.

El Consell Comarcal de la Selva ha estat l'única administració a obtenir aquest programa Primera Experiència Professional en l’Administració Pública a la província de Girona.