Les confraries gironines inicien la veda en la pesca d'arrossegament

L'aturada biològica d'enguany serà de 50 dies hàbils

Les confraries gironines comencen la veda en la modalitat de la pesca d'arrossegament. En total hi ha 64 embarcacions dels ports de Palamós (Baix Empordà), Blanes (Selva), Roses (Alt Empordà), Llançà (Alt Empordà) i el Port de la Selva (Alt Empordà).

Els primers en començar l'aturada són els pescadors de les confraries de Palamós i de Blanes. En el primer cas, faran la veda en dues parts, la primera d'entre l'1 de gener i el 3 de març i la segona entre el 15 i el 25 d'abril.

En el cas de Blanes també van aturar l'activitat el primer dia de gener i estaran amarrades fins el 17 de març. En el cas de Roses i el Port de la Selva, la veda es farà entre el 15 de gener i el 24 de març. Les confraries han pactat una aturada de 50 dies hàbils.

El pla de paralització de la flota d'arrossegament és el mateix per a totes les confraries i els 50 dies hàbils forma part del pla plurianual de la pesca demersal a la Mediterrània occidental. Es tracta d'un compromís del sector primari per "la cura i la protecció del mar Mediterrani", tal com explica el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad.