Blanes començarà a construir la nova comissaria de la Policia Local a l'estiu

L'edifici costarà 6,9 MEUR i es farà a l'avinguda del Parlament

La nova comissaria de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes (Selva) ja té data per posar la primera pedra: serà aquest estiu. El contracte adjudicat a Copisa Constructora Pirenaica SA inclou la redacció del projecte bàsic, el de l'executiu i l'execució i direcció de l'obra.

Per això el preu de sortida en la fase de licitació era de 7,3 MEUR, tot i que s'ha acabat adjudicant per 6,9 MEUR. Al gener s'entregarà el projecte bàsic i a principis d'abril l'executiu.

L'edifici tindrà soterrani, planta baixa i primer pis i la distribució dels espais s'ha anat modificant en funció de les contribucions que feien els caps dels dos cossos municipals. A més, també hi han participat altres forces policials, que han assessorat en matèria de seguretat, tenint en compte que des de fa uns anys Catalunya està en el nivell 4 sobre 5 per alerta antiterrorista.

Per garantir la seguretat és un edifici compacte i sense grans obertures. De tota manera, s'ha procurat que el personal que hi treballi tingui bona il·luminació exterior, que s'aconsegueix a partir d'un pati interior. També hi haurà un sistema de ventilació passiva que reduirà la despesa energètica de l'edfici.

La llum natural, però, entrarà en tots els espais de treball de personal i s'aprofitaran els recursos naturals. Per una banda, a l'aparcament hi haurà panells solars que garantiran una producció energètica de 53 MWh anuals. Per altra banda, s'estalviarà un 15% de l'aigua amb la recollida d'aigües pluvials, un reg intel·ligent i diversos sensors.

La coberta serà enjardinada i tota l'estructura tindrà un sòcol verd amb vegetació a la terrassa de la coberta que li donarà calidesa, al mateix temps que actua de filtre climàtic.