Figueres posarà pantalles gegants per veure la cavalcada de Reis que arribaran fins l'Ajuntament

Es repartiran 1.000 quilos de caramels, hi haurà una zona de baixa intensitat i una grada adaptada

L'Ajuntament de Figueres posarà pantalles gegants per seguir la cavalcada de Reis del proper divendres 5 de gener. Una cavalcada que presenta com a novetat l'arribada, de nou, a la plaça de l'Ajuntament, on Melcior, Gaspart i Baltasar rebran les claus de la ciutat i des d'on faran els parlaments als infants de la capital de l'Alt Empordà.

Una altra novetat és que durant la rua es repartiran caramels sense gluten. No es tiraran com era habitual, sinó que seran els patges qui els aniran donant mà en mà als assistents a la cavalcada. A més, també està prevista una zona de baixa intensitat sensorial a la plaça del Gra i una grada per a persones amb diversitat funcional a la Rambla.

Amb les pantalles gegants l'objectiu és arribar a explicar el desenvolupament de la cavalcada, com símbols carrosses o si hi ha alguna incidència. En total desfilaran vuit carrosses i 300 figurants en un recorregut que va des del carrer Borrassà fins a la plaça de l'Ajuntament, passant pel carrer de la Creu de la mà, el carrer Nou, la plaça Ernest Vila, el carrer Castelló, la plaça del Gra, el carrer Rutlla, el carrer Blanc, el carrer Caamaño i la Rambla, on els Reis baixaran i faran l'últim tram a peu.

Els dies previs a la cavalcada, els dies 2 i 3 de gener, els nens i nenes de Figueres podran lliurar les seves cartes al campament Reial de la Plaça de Sant Pere, a partir de les sis de la tarda. El dia 5 es farà, com és habitual, el concurs de fanalets que es va iniciar el 1921.

Del 2 al 5 de gener es farà un casal artístic per a nois i noies de 12 a 15 anys, anomenat l'Escola de Patges i que acabarà amb la desfilada la nit de Reis.