Alegria a l'administració Sagarrull de Girona després de vendre un dècim de la Grossa

El dècim premiat del 88008 s'ha venut per màquina

La grossa de Nadal ha deixat dos dècims a Girona i un al centre comercial Nou Centre de Figueres. A Girona, un dècim s'ha venut a l'administració de loteria que hi ha al carrer de la Creu i que fa cantonada amb la Rutlla. I l'altre, a l'administració Sagarrull, que es troba a la plaça Marquès de Camps. Alís forma part de la segona generació del negoci, que la seva mare va engegar ara fa tres dècades.

Mentre els vianants i els veïns el felicitaven -quan s'obre cava al mig del carrer, ja se sap que s'ha repartit premi- el propietari explicava que aquest dècim premiat li ha arribat després de tres anys de "sequera".

El 2019 l'administració va repartir part del 5è premi del sorteig de Nadal, i just dues setmanes després, va tornar a tenir sort. Perquè aquell 6 de gener del 2020 va repartir fins a 21 MEUR del segon premi de la rifa de Reis.

"Ara feia temps que no tornàvem a donar un premi gran", explica. "I de fet, tots esperem amb candeletes poder repartir la grossa de Nadal", hi afegeix Alís. En aquest cas, el dècim del 88008 s'ha venut per màquina. De fet, des d'ahir en aquesta administració ja no hi quedaven bitllets físics, i tots els que van vendre va ser per aquest sistema.

"Creiem que va ser un número que la màquina va escollir de manera aleatòria", diu Alís. "I evidentment, qui el va comprar va ser algú que anava a darrera hora", explica rient el propietari de l'administració.

Els 'lletjos' toquen

Alfred Alís diu que el 88008 no és un número que tinguin, tot i que s'assembla a un altre que sí venien físicament. Sobre la combinació, el propietari de l'administració explica que, encara que molta gent consideri aquests números com a 'lletjos', estadísticament "està demostrat que toquen".

De fet, diu que en el seu cas, des de l'administració en realitat venen molts bitllets que tenen xifres baixes o bé nombres repetits. "Hi ha gent que els busca", concreta.

Alís està content d'haver repartit la grossa de Nadal per primera vegada. Encara que només hagi estat un dècim, i que ara per ara no se sàpiga qui l'ha comprat. Explica que el primer que farà serà anar a veure la seva mare, que està delicada de salut i aquests darrers dies ha estat ingressada al Trueta, per compartir-li la notícia. "El que més il·lusió em fa és poder dir-li: Mare, hem venut la grossa", diu.

Per últim, "després d'anys de crisi i la pandèmia", el propietari de la Sagarrull admet que "mica en mica" la gent torna a recuperar la il·lusió per la loteria. "Tots som treballadors, i és la manera que tenim d'intentar aconseguir alguna cosa més que allò que rebem per al dia a dia", explica Alís. Aquest Nadal, en espera de tancar xifres, ja assegura que com a mínim haurà repartit uns 450.000 euros en premis, comptant el bitllet de la grossa i les terminacions. "Això ens ho dirà la màquina, però potser la xifra s'enfila fins al milió i tot", conclou.