Girona estrenarà una nova app per aparcar a la zona verda i blava

L'actual deixarà de funcionar el 31 de desembre

L’Ajuntament de Girona estrenarà una nova app per aparcar a la zona verda i blava de la ciutat. Porta per nom Aparcar i permet principalment efectuar el pagament en línia a través del telèfon mòbil.

Està previst que entri en funcionament la primera setmana de gener, ja que l’actual deixarà de funcionar el 31 de desembre. Durant els primers dies de posada en marxa es duran a terme un seguit de proves per tal de comprovar el seu correcte funcionament, motiu pel qual podria haver-hi alguna incidència. Davant d’això, cal recordar que es poden utilitzar els parquímetres que hi ha repartits per les zones verdes i blaves.

A partir de la primera setmana de gener, la ciutadania que vulgui pagar la zona verda i blava en línia haurà de descarregar-se de forma gratuïta l’aplicació Aparcar. Aquesta està disponible tant per al sistema Android com per al sistema iOS d’Apple.

El seu ús és molt senzill, un cop s’hagi aparcat el vehicle, s’ha d’obrir l’app Aparcar. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l’aplicació localitza el carrer on s’està i la tarifa corresponent si és zona verda o blava.

Un dels avantatges d’aquesta eina és que t'avisa abans d’excedir el temps màxim d’estacionament. Pots decidir quan rebre l’avís, des de 5 minuts abans a una hora abans. També et permet consultar els consums mensuals, enviar els rebuts a una adreça de correu electrònic o anul·lar les denúncies.

La diferència entre aquesta app i l’actual és que en comptes de posar el temps que es vol tenir el cotxe aparcat, ara s’haurà de posar l’hora d’inici i parar l’estacionament una vegada finalitzat.

Per tal d’informar a la ciutadania sobre aquest canvi, es posarà un adhesiu en els parquímetres amb la informació del canvi de sistema i un QR per descarregar-se l’aplicació. També es farà difusió pel web de l’Ajuntament de Girona i les xarxes socials. 

Aquest canvi d’eina es deu a la finalització del contracte amb l’empresa propietària de l’aplicació actual. Ara, per tal de comptar amb una aplicació permanent, s’ha realitzat un conveni amb l’Ajuntament de Reus, propietari de l’app, que l’ha cedit al consistori gironí per poder-la usar a la ciutat de Girona. D’aquesta manera, aquesta app serà de forma permanent i no estarà lligada a la finalització d’un contracte.

D’altra banda, aquest 2024 es treballarà per obrir el pagament de la zona verda i blava a diferents aplicacions que hi ha al mercat com passa en ciutats com Barcelona. D’aquesta manera, la ciutadania podrà efectuar el pagament a través d’aquella app que li sigui més còmode.