Blanes inaugura la pista de gel sintètic de 200 metres quadrats

El consistori paga 45.000 euros de lloguer i gestió del servei

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha inaugurat aquest dijous la pista de patinatge de gel a la plaça dels Dies Feiners. Es tracta d'una instal·lació de gel sintètic i no suposa cap despesa energètica extraordinària ni d'aigua pel municipi.

El producte que s'utilitza simula les propietats del gel sense la necessitat de mantenir-lo a baixa temperatura. La pista té 200 m2 i estarà oberta des d'aquest dijous i fins a acabar les festes de Nadal. El consistori destinarà 45.000 euros al lloguer de les plaques de gel sintètic i també per la gestió del servei, que anirà a càrrec de personal extern.

Per celebrar l'obertura l'Ajuntament de Blanes ha organitzat un espectacle de patinatge artístic i una coral infantil ha interpretat nadales.

Aquesta instal·lació era una de les reivindicacions més populars dels últims anys. Finalment, aquest 2023 el municipi tindrà una pista de patinatge a la plaça dels Dies Feiners, al darrere de l'ajuntament.

La pista mesura 200 metres quadrats i és de gel sintètic i tindrà una capacitat d'una trentena de patinadors simultanis. Està oberta des d'aquest dijous fins al 4 de gener entre les onze del matí i les dues del migdia i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.

El preu del tiquet és de 5 euros donarà dret a patinar durant mitja hora. El preu inclou el lloguer dels patins, que hi haurà a la sala municipal Maria Luisa Garcia, al costat de la pista. L'ús de guants és obligatori.

La inauguració de la pista de gel ha coincidit amb la fira de Sant Tomàs que anualment celebra el municipi el 21 de desembre. Es tracta d'un esdeveniment amb una setantena de parades que s'instal·len al carrer Ample, de Raval Sud i al passeig de Dintre. Les parades ofereixen productes d'artesania, joguines i roba, entre d'altres.

L'obertura de la pista s'ha fet a les onze del matí amb un espectacle de patinatge artístic per part del club Quatre Vents. A més, els esportistes del Patinatge Artístic Blanes han fet una segona actuació i l'acte s'ha tancat amb la coral infantil Sa Carbonera, que han cantat algunes de les nadales més populars.