La concessionària de la Tirona de Banyoles tanca i l'ajuntament prepara un nou concurs

El consistori manté que el negoci és viable tot i les crítiques de l'empresa

L'empresa concessionària de la gestió de la barca de la Tirona de l'estany de Banyoles ha tancat. A través d'un comunicat a les xarxes socials, els propietaris anunciaven que anul·laven tots els trajectes fins a nou avís.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat aquest dimecres que preveuen treure un nou concurs públic al gener i ha assegurat que feia mesos que treballaven en el futur plec de clàusules perquè feia anys que la concessió estava prorrogada.

El fins ara concessionari del servei justificava la sortida perquè deia tenir pèrdues a causa de les competicions esportives que es fan els caps de setmana. L'alcalde però, ha assegurat que el negoci és viable i confia que el servei es reprengui aviat.

La Naviliera les Goges ha deixat de conduir la barca de la Tirona de Banyoles per l'estany des d'aquesta setmana. L'empresa és concessionària del servei des del 2012 però ha anunciat que renuncia de forma unilateral al contracte que té amb l'ajuntament. Segons recullen diversos mitjans, el motiu és que consideraven que les competicions esportives que es fan a la primavera impedeixen que l'embarcació surti i això fa que el negoci no sigui rendible.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, assegura que el motiu que s'ha donat per trencar amb el contracte és la jubilació del propietari de l'empresa. De tota manera, Noguer ha recordat que la concessionària gestionava el servei per una pròrroga en el concurs públic.

Per això des de feia mesos que el consistori ja treballava en un plec de clàusules nou. L'alcalde ha assegurat que els propietaris que navegaven amb la Tirona fins la setmana passada havien participat en la redacció del nou plec de clàusules amb algunes contribucions que havien fet per millorar les condicions del contracte de cara al nou concurs públic.

Per això Miquel Noguer assegura que l'embarcació estarà pocs mesos amarrada a l'oficina de turisme perquè quan s'acabin les festes preveuen treure el nou concurs. El batlle de Banyoles no creu que el servei no sigui rendible com havia apuntat l'empresa perquè l'ajuntament "no pot fer una concessió deficitària". Per això el nou plec de clàusules s'ha fet basant-se en els números que l'empresa els ha presentat els últims anys on "hi ha casos que va bé i d'altres que no tant". Malgrat tot, Miquel Noguer confia en què aviat es pugui reprendre el servei amb qui guanyi el nou concurs.

L'empresa que gestiona la barca de la Tirona també és la responsable de l'explotació de les barques a rems que hi ha a l'estany. Fins ara n'hi havia una desena de les vint que permetia el concurs que hi havia. Ara, el nou plec de clàusules preveu incloure-les en les mateixes condicions que hi havia en l'últim concurs.