Detingut a Blanes un jove francès que duia 30 quilos d'haixix dins el cotxe

La droga tenia un valor de mercat entorn els 180.000 euros

Agents de la Policia Local de Blanes (Selva) han detingut el divendres passat un jove de 20 anys i nacionalitat francesa que portava 30 quilos d’haixix a l’interior del seu vehicle. El detingut està acusat d’un delicte contra la salut pública, i ja va passar a disposició judicial, tot i que posteriorment ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

Els fets van tenir lloc el 15 de desembre pels voltants de dos quarts d’onze de la nit, mentre un grup d'agents de la Policia Local realitzaven un control d'alcoholèmia i drogues entre els conductors que passaven pel barri de la Plantera.

Va ser aleshores quan van aturar un turisme amb matrícula francesa. Des del primer moment, el conductor va mostrar-se molt nerviós. La seva actitud va aixecar les sospites dels agents que, al veure’l tan agitat, van fer un escorcoll superficial del vehicle, on hi havia una pila d’objectes personals, així com una capsa de cartró.

Al demanar-li què hi havia al seu interior, el conductor els va dir que en sabia res, perquè no era seva. Va ser llavors quan, en obrir-la, la Policia Local va descobrir al seu interior 30 peces d’haixix que, posteriorment, van comprovar que pesaven 1 quilo cadascuna d’elles.

Aquesta quantitat d’haixix, a l’actual preu de mercat està valorada en uns 180.000 euros, i va ser confiscada per agents que posteriorment van lliurar als Mossos d'Esquadra juntament amb el detingut perquè passés a disposició judicial.