Salt porta a aprovació el conveni amb Girona per fer avançar el nou Campus de Salut

Salt encarregarà l’estudi de mobilitat per a tot el sector

El ple de Salt (Gironès) d’avui debatrà el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Girona per coordinar-se i avançar de manera conjunta en la tramitació urbanística necessària per fer possible el nou Campus de Salut, on s’inclou el nou hospital Josep Trueta de Girona.

Com ja es va avançar la setmana passada, durant la presentació del pla funcional sanitari del futur hospital Trueta, els dos consistoris fan un pas més per fer viable el desenvolupament de tot el sector sud de Salt, on està previst desenvolupar el nou campus de Salut.

Amb l’acord, els dos municipis es comprometen a impulsar i tramitar la modificació del planejament urbanístic de les respectives ciutats en tot allò que resulti de la seva competència, és a dir, des de la modificació dels plans generals i del planejament derivat, així com tenir en compte totes les servituds existents, conjunt d’instal·lacions vinculades a subministraments, vialitats o mobilitat externa, entre d’altres. La finalitat del conveni és millorar en l’eficiència de la gestió i pública i facilitar la utilització conjunta de mitjans i serveis públics.

L’acord es preveu que sigui per a 4 anys i contempla la creació d’una comissió de seguiment que permeti mantenir un contacte constant entre tècnics i responsables municipals per tal d’adaptar els planejaments a les necessitats derivades de la realitat física compartida entre Salt i Girona i dotar de tot l’espai d’una coherència d’ordenació del conjunt, així com les actuacions necessàries per, posteriorment, desenvolupar les mateixes àrees.

La comissió de seguiment es preveu que es reuneixi periòdicament a l’Ajuntament de Salt durant el primer semestre de cada any, com a mínim, per bé que es poden produir més trobades si així se sol·licita.

En aspectes més pràctics, el conveni contempla que serà l’Ajuntament de Salt qui encarregarà l’estudi de mobilitat de tot el sector i els costos de la tramitació d’aquest estudi es repartiran de manera proporcional en atenció a la superfície de sòl afectada de cada municipi.

Així, Salt assumirà el 90% de les despeses d’aquest estudi. En aquesta mateixa línia, des de l’Ajuntament de Salt també serà el responsable d’encarregar l’estudi de soterrament de totes les línies elèctriques que ara passen pel sector on es farà el nou campus de Salut.

Com ja es va avançar la setmana passada, Salt preveu portar en els propers plenaris municipals l’avanç del pla parcial i la divisió en subsectors de l’àmbit des de l’encreuament de l’AP-7 amb la C-65, així com el desenvolupament concret del pla parcial dels terrenys on s’hi ha de construir el futur Campus de Salut.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, assegura que “l’aprovació d’aquest conveni és vital per mostrar que el projecte del futur Campus de Salut fa un pas endavant més i palesa el compromís dels dos consistoris implicats en guanyar en eficiència i agilitzar en la mesura de les possibilitats tots els tràmits urbanístics per fer realitat un projecte cabdal per les comarques gironines i en què Salt juga un paper primordial”.

En la mateixa línia, el tinent d’alcalde de territori, Àlex Barceló, ressalta que el conveni amb Girona “obeeix a la necessitat que els nostres tècnics tinguin un espai comú i de col·laboració per poder fer avançar el projecte amb els tempos que hem acordat amb el departament de Salut i fer-lo una realitat”. Per això, el responsable municipal indica que l’acord “permet guanyar eficiència, ja que evitem duplicar estudis en delegar-nos entre municipis les feines a fer, un fet que també va en pro d’un bon ús dels recursos públics”.