Olot inaugura la pista de gel que compta amb un 70% d'aigua regenerada

Aquest dilluns han començat les visites escolars que duraran tres dies

La pista de gel ubicada a la Plaça Major d'Olot (Garrotxa) ha començat a rebre aquest matí les visites escolars. En només tres dies, 751 alumnes (471 escolars de centres d’Olot, 160 de la resta de la comarca i 120 d’Osona) gaudiran d’aquesta instal·lació.

250 persones més, que formen part de clubs i entitats, han reservat hora per utilitzar la pista que enguany funciona pràcticament en la seva totalitat amb aigua regenerada. Dels set centímetres de gruix de què consta la instal·lació, cinc són d’aigua regenerada, una mesura que és possible gràcies a la col·laboració conjunta entre l’Ajuntament d’Olot i Agbar, en el seu compromís amb la preservació de l’aigua en l’actual context de sequera. La instal·lació compta amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Departament de Salut.

La pista de gel, que enguany celebra la seva dotzena edició, suposa una proposta que, coincidint amb la campanya de Nadal, pretén dinamitzar el centre de la ciutat en un moment molt important per als comerciants i la restauració de la ciutat. Ubicada al centre d’Olot i impulsada per DinàmiG, romandrà oberta al públic fins al 7 de gener.

L'any passat 9.300 persones van fer-ne ús, especialment durant les tardes i els vespres, superant així el màxim històric de persones que han gaudit d’aquesta instal·lació en les onze edicions anteriors.

Com a mitjana diària, unes 406 persones van patinar per aquesta pista de gel durant la campanya de 2022. S’estima que, per cada usuari, un mínim de dues persones més s’apropen a la pista de gel i, per tant, passegen i poden gaudir de la proposta comercial i de restauració del centre d’Olot.

L’horari de la pista de gel serà d’11 a 14h i de 16 a 21h. En aquests moments, ja s’han omplert totes les places reservades per a centres educatius i hi ha llista d’espera per poder-hi patinar.