La CUP porta al Parlament l'atropellament d'una manifestant per dos guàrdies civils a l'Alt Empordà

Dani Cornellà demana per què no van ser detinguts per part dels Mossos d'Esquadra

Dani Cornellà, diputat de la CUP a les comarques gironines i president de la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya, va presentar preguntes dirigides al conseller d’Interior arran de l’intent d’atropellament per part de dos guàrdies civils a una dona durant la mobilització contra el macroprojecte eòlic a l’Albera

Dani Cornellà, va presentar les preguntes al conseller arran de l’episodi viscut el 6 de desembre de 2023 a Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) on una mobilització convocada per diferents entitats ecologistes (Iaeden - Salvem l’Empordà i l’Albera Lliure de Molins) va patir l'envestida d'un vehicle conduït presumptament per dos guàrdies civils.

Aquell dia, durant un tall informatiu de carretera per mostrar l’oposició als macroprojectes de renovables, més concretament els macroparcs eòlics projectats a l’Albera, dos individus que van identificar-se com a guardia cvil van intentar atropellar les 40 persones que s’estaven mobilitzant amb un cotxe (Opel Corsa, matrícula 4771 LXC).

En l'acció es va provocar una escena de pànic amb la caiguda d’una dona a terra i un home saltant a sobre el capó del cotxe per evitar el cop. "Davant d’això la patrulla dels Mossos d’Esquadra present a la mobilització, va intervenir però de manera sorprenent va deixar marxar els dos ocupants del cotxe tot i que van intentar atropellar les 40 persones mobilitzades", expliquen de la CUP.

Cornellà, ha preguntat al conseller sobre la propietat del vehicle, la confirmació que aquelles dos persones pertanyen al cos de la Guàrdia Civil i com és que no van ser detingudes per intent d’atropellament.

El Diputat cupaire pregunta si la patrulla dels Mossos d’Esquadra present a l’acte i que va poder visualitzar l’incident, ha presentat denúncia d’ofici als jutjats per un fet tan greu.; alhora pregunta si s’ha obert una investigació per aclarir l’actuació dels Mossos i dels guàrdies civils.

El diputat gironí es va posar en contacte amb l’entitat per interessar-se per les persones que van patir cops arran de l’incident i donar suport a les entitats convocants.