Centenars d'actes a les comarques gironines donen suport a la Marató de 3Cat

A Girona, 'La marató per la Marató' arriba a la 17a edició completant en relleus els 42,195 quilòmetres

Les comarques gironines s'han tornat a bolcar amb la Marató de 3Cat. Arreu de la demarcació s'han preparat centenars d'actes per recaptar diners per investigar en el camp de la salut sexual i reproductiva.

A Girona, una de les accions més populars és la que organitzen anualment el Club d'Atletisme de Girona, els Bombers i l'Ajuntament; es tracta de 'La marató per la Marató', que enguany arriba a la seva 17a edició.

En total, es fan 37 voltes a un circuit urbà per completar el recorregut d'una marató (42,195 quilòmetres), on es poden veure efectius del cos de Bombers fent relleus amb l'equip d'intervenció. Per poder participar-hi, els corredors fan un donatiu que es destina a La Marató.

El repte gironí de 'La marató per La Marató' ha començat puntualment a les nou del matí d'aquest diumenge, des de l'encreuament entre el carrer Santa Clara i el pont de pedra. Desenes de participants hi han assistit amb diferents expectatives; n'hi havia que volien fer tants quilòmetres com fos possible i d'altres que només hi anaven a fer alguna volta corrent o caminant per col·laborar amb La Marató de 3Cat.

També hi han participat els bombers que, com és habitual, ho fan per relleus vestits amb l'equip d'intervenció i les mascaretes de respiració. A cada volta, els binomis de bombers que ha corregut passa el seu testimoni a la següent parella, que fa una volta més. I així ho han fet tot el matí fins a completar el recorregut.

El donatiu dels participants és voluntari i l'organització afirma que "en alguna ocasió, s'ha arribat als 3.000 euros". El total dels fons recaptats es destinen a La Marató de 3Cat per, en aquest cas, investigació en el camp de la salut sexual i reproductiva.

17a edició

Aquesta és una activitat que fa disset anys que el Club d'Atletisme de Girona, els Bombers i l'Ajuntament organitzen conjuntament a la ciutat. La presidenta del Club d'Atletisme de Girona, Marti Valverde, explica que "va ser una iniciativa dels atletes del club, que volien col·laborar amb La Marató a través de la seva passió que és córrer".

'La marató per La Marató' a Girona es va plantejar, però, amb una peculiaritat i és que es tracta d'un "circuit tancat pels carrers més cèntrics del barri vell" de la ciutat. Durant tot el matí, es fan un total de 37 voltes fins a completar els 42,195 quilòmetres del recorregut total.

A la resta de la demarcació s'han organitzat centenars per recollir fons per La Marató de 3Cat, que enguany es destina a la salut sexual i reproductiva. Durant tota la setmana i especialment aquest diumenge, s'han organitzat sortides esportives, però també recitals, concerts, quines o xocolatades, entre d'altres.