'La Mesías', inspirada en el grup gironí 'Flos Mariae', triple guardó als Premis Forqué

S'ha endut el premi a millor sèrie, interpretació masculina i femenina

La pel·lícula d'Estibaliz Urresola '20.000 especies de abejas' ha guanyat el guardó a millor llargmetratge i al d'educació en valors de la 29a edició dels Premis Forqué que s'han entregat la nit d'aquest dissabte a Madrid.

És una coproducció catalana que estava nominada a millor film conjuntament amb 'La Sociedad de la nieve', de Juan Antonio Bayona; 'Upon Entry', dirigida per Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas, i 'Cerrar los ojos', de Víctor Erice.

La gran guanyadora de la nit, però, ha estat 'La Mesías', de Javier Ambrossi i Javier Calvo, 'els Javis'. Aquesta és una sèrie inspirada en la figura de la família gironinia Bellido Durán, que van formar el grup viral "Flos Mariae" i que van amenaçar de denunciar als realitzadors si tiraven endavant amb el projecte. 

Amb tot, 'La Mesías' s'ha emportat el premi a millor sèrie, a millor interpretació masculina i a millor interpretació femenina. Concretament, Roger Casamajor ha rebut el premi a millor interpretació masculina. També hi estava nominat, per la mateixa obra, Albert Pla. La millor interpretació femenina ha estat la de Lola Dueñas, igualment per 'La Mesías', que s'ha imposat a la seva companya d'elenc Ana Rujas i a la també catalana Úrsula Corberó, nominada per 'El cuerpo en llamas'.

En pel·lícules, el maresmenc David Verdaguer ha guanyat el premi a la millor interpretació masculina pel seu paper d'Eugenio a 'Saben aquell'. En canvi, la catalana Laia Costa, nominada per 'Un amor' a millor interpretació femenina, no ha aconseguit el guardó, que ha recaigut en Malena Alterio pel seu paper a 'Que nadie duerma'.

Pel que fa a l'animació, la guanyadora del premi l'Acadèmia Europea de Cinema 'Robot Dreams', de producció catalana i dirigida per Pablo Berger, ha estat reconeguda com a millor obra d'aquesta categoria als Forqué. Competia amb 'Dispararon al pianista', entre altres.

Els Premis José María Forqué (Premis Forqué) són atorgats anualment per l'Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) i són la inauguració oficiosa de la temporada de premis cinematogràfics a l'Estat. Enguany, en el seu 29è aniversari, s'ha fet un homenatge a Concha Velasco, la cantant i actriu que va morir el 2 de desembre. També hi ha hagut un record per a Itziar Castro, morta la setmana passada. La cerimònia ha reconegut el productor Eduardo Campoy amb una medalla.