Vidreres assoleix una taxa del 76,5% de reciclatge amb el porta a porta

L'any que ve instal·larà àrees de recollida de residus accessibles amb targeta al barri d'Aiguaviva Parc

Vidreres (Selva) calcula que ha assolit una taxa del 76,5% de reciclatge, després que al març implantés el sistema de recollida de residus porta a porta. El canvi de model es va aplicar primer al nucli de la localitat i, a l'octubre, es va ampliar als barris de la Goba, Terrafortuna i Puigventós.

El regidor de Medi Ambient, Enric Gual, s'ha mostrat satisfet amb "la resposta positiva i el compromís dels veïns i veïnes" davant del nou model de reciclatge municipal que, diu, "fomenta una major conscienciació i responsabilitat en gestió de residus". Per continuar amb aquesta aposta, Vidreres té previst de substituir a principis de l'any que ve els contenidors al barri d'Aiguaviva Parc per àrees de recollida de residus accessibles amb targetes.

El sistema porta a porta és una estratègia en la gestió de residus que implica la recollida directa de residus reciclables i no reciclables directament a les llars. A diferència dels mètodes tradicionals de recollida, aquest sistema facilita la separació, millorant la quantitat de residus que s'envien als abocadors.

En aquest sentit, i segons dades de l'Ajuntament, aplicar-lo a Vidreres ha permès reduir la fracció rebuig al nucli de la localitat fins al 23% i fins al 24% als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós.

Per assegurar una bona rebuda i funcionament del nou model, l'Ajuntament ha implementat diverses mesures de suport, incloent-hi sessions informatives, distribució de contenidors específics per a diferents tipus de residus, i un servei d'atenció al ciutadà per a qualsevol dubte o consulta.

Àrees de recollida a Aiguaviva Parc el 2024

Per tal de millorar els índexs de reciclatge al barri d'Aiguaviva Parc, l'Ajuntament de Vidreres implementarà un nou sistema de recollida de residus a principis de 2024. Es crearan tres àrees tancades de recollida de residus que seran accessibles només pels veïns mitjançant una targeta.

Aquesta mesura permetrà als residents dipositar els seus residus en qualsevol moment, oferint més flexibilitat i comoditat. En aquestes àrees s'instal·laran càmeres de videovigilància per evitar abocaments indeguts.