Com invertir els diners sí et toca la Grossa de Nadal?

L'expert de la EAE Business School, Marc Rufé, dona alguns consells

L'expert de EAE Business School, Marc Rufé, ofereix una sèrie de consells per als afortunats que hagin estat agraciats amb la Grossa de la Loteria de Nadal. Segons Rufé, el primer que han de fer és donar-se un capritx.

La inversió en aquest caprici ha de ser modesta, de l'1 al 5% del premi, i que aquest no generi despeses a mitjà i llarg termini, com comprar-se un cotxe de gamma alta (un dels errors més comuns).

Després és el moment de liquidar o reduir els deutes com, per exemple, una hipoteca a tipus variable. "Amb l'alça de l'Euribor enguany, sens dubte, és una bona decisió", diu Rufé. Amb la resta dels diners del premi proposa oblidar-se d'invertir en Borsa.

"Tot apunta que el 2024 serà un any complex per a la Borsa, especialment si l'economia europea entra en recessió. Només és recomanable per a inversors amb experiències borsàries prèvies i amb un horitzó d'inversió de 5-10 anys".

Si les rendibilitats de Renda Fixa continuen creixent i se situen en 1-2%, més que la inflació mitjana dels pròxims anys, "pot ser interessant invertir-hi. Cal aprofitar les pujades de rendibilitat per a comprar lletres o dipòsits", assenyala l'expert.

Pel que fa al sector immobiliari assenyala que el 2024 no serà un gran any, ja que s'espera una estabilització o fins i tot petites caigudes en el preu dels habitatges, per la qual cosa és recomanable centrar-se en actius fàcils de llogar, com ara places de pàrquing.

Rufé descarta de totes, totes, invertir en criptomonedes. Al seu entendre, una opció és incrementar l'aportació al pla de pensions, en la mesura que sigui possible donats els límits tan restrictius que existeixen en l'actualitat.

"Guanyar la loteria no converteix a les persones en Rockefeller i cal anar només a inversions que la persona conegui bé", remata.