Girona finalitza la urbanització del passatge de Mossèn Pere Rabat

Es tracta de la tercera fase dels treballs que han permès ordenar aquest vial del barri de Pont Major

Girona ha finalitzat aquesta setmana la tercera i última fase de les obres d’urbanització del passatge de Mossèn Pere Rabat. Aquesta actuació ha consistit en continuar la reordenació de la part dreta del vial d’aquest carrer i la plaça de l’Om i va ser un dels projectes més votats a la consulta dels pressupostos participats dels barris de l’any 2018.

Els treballs han permès la construcció d’una vorera d'1,8 metres d’amplada que ha donat continuïtat al traçat de la vorera que va ser objecte de la segona fase de les obres i que ha possibilitat ampliar-la des del dispensari mèdic fins al final del carrer.

També s’ha renovat l’enllumenat públic, s’ha retirat l’arbrat afectat i s’ha actuat a l’aparcament del costat esquerre del carrer. Les obres es van adjudicar a l’agost a Construccions Pere Miquel SA, per un import de 32.746,34 euros.

“Les petites millores als barris poden arribar a ser molt importants. Estem contents de poder fer realitat una obra que millorarà l'accessibilitat de l'entorn d'uns equipaments referencials a Pont Major, per a tota la seva població, com són el CAP, el centre obert i el centre cívic”, ha destacat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas.

“Amb aquesta obra s’han completat les tres fases de les obres aprovades en pressupostos participats per a la millora del carrer Pere Rabat i la plaça de l’Om. Es garanteix una accessibilitat òptima facilitant la mobilitat amb destinació al CAP i la Biblioteca del barri, amb voreres més amples, ordenació de l’aparcament, millora de l’enllumenat públic i recuperació d’espai enjardinat. Estem molt satisfets del resultat i esperem que els veïns i veïnes del Pont Major i de la resta de la ciutat en puguin gaudir”, ha remarcat el regidor d’Urbanisme de Proximitat de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí Arderiu.

La primera i segona fase de la intervenció entre el passatge de Mossèn Pere Rabat i la plaça de l’Om es van executar en el marc de pressupostos participats 2016 i 2017, respectivament. En la primera fase, es va portar a terme la reordenació de la parada del bus de l’encreuament del carrer de Pont Major i el passatge de Mossèn Pere Rabat i es va recuperar l’espai del jardí del dispensari. En la segona fase, es va actuar des del punt on va finalitzar la fase 1 fins a l’entrada del dispensari.