Adrinoc durà a terme accions d'adaptació al canvi climàtic a cinc comarques gironines

El projecte té un pressupost de 520.000 euros

L'Associació pel Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) durà a terme en els pròxims vuit anys diverses accions per l'adaptació al canvi climàtic en cinc comarques gironines i Osona.

En concret, a la demarcació de Girona es treballarà a la Selva, l'Alt Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Garrotxa. El projecte, que està coordinat per la Diputació de Barcelona, compta amb un pressupost de 520.000 euros i s'emmarca dins el projecte europeu Life eCOadapt50.

En total es faran accions durant els vuit anys vinents en els àmbits agroramaders, el forestal, el pesquer i el turístic. Tot plegat es debatrà en taules sectorials amb actors del territori.

A partir del pròxim trimestre del 2024 es començaran a fer aquestes taules que representaran els 83 municipis que cobreix ADRINOC. A partir d'aquí es decidiran sectorialment quines són les accions que calen.

En funció del que es decideixi a cadascuna de les taules -anomenades Living Lab- es farà un pressupost i es realitza l'acció, que s'assumirà amb el pressupost que s'ha destinat. Durant tot el procés ADRINOC comptarà amb l'acompanyament del coordinador del projecte i la resta de socis que hi participen i el suport de la Diputació de Girona.

Entre els agents que podran participar a les taules hi ha representants d'entitats públiques i privades, associacions, cooperatives, experts o persones relacionades amb l'àmbit del coneixement i la innovació.

El passat 18 d'octubre ADRINOC va dur a terme la seva primera trobada en format online en el qual va presentar el projecte conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l'Oficina de Canvi Climàtic. A la sessió hi van participar més de 40 agents del territori a qui es va animar a sumar-se al projecte.

A banda del pressupost invertit en les accions, al llarg dels vuit anys de projecte es preveu mobilitzar més diners per impulsar altres treballs complementaris que puguin sorgir del territori amb la implicació de l'administració local, centres de recerca, actors socioeconòmics i la ciutadania.