Renfe adjudica les obres del futur Centre de Competències Digitals de Portbou

Suposarà una inversió total de 260.000 euros i donarà feina a una desena de persones

Renfe ha adjudicat les obres per a l'adequació i posada en marxa del futur Centre de Competències Digitals (CCD) a Portbou (Alt Empordà), que suposarà una inversió total de 260.000 euros (IVA inclòs) i està previst que doni feina a una desena de persones.

El Centre, el primer d'aquestes característiques ubicat a Catalunya, tindrà com a propòsit la investigació, desenvolupament i desplegament de tecnologies emergents en el sector ferroviari. En concret, s'especialitzarà en Quality Assurance and Testing (QA&T); és a dir, en processos de prevenció, verificació i detecció de la qualitat de les solucions tecnològiques emergents en el sector ferroviari.

Renfe presenta aquest nou centre com un espai que "fomentarà l'ocupació jove qualificada, amb especial atenció a la primera feina i a l'impuls del talent femení" a més de fer-ho, en zones més allunyades a les grans ciutats com és el cas de Portbou.

En aquesta línia, la companyia ferroviària avança que Logirail - responsable de la gestió dels CCD de Renfe- ha iniciat els contactes amb diverses institucions educatives i formatives de Figueres, com l'Institut Cendrassos "per apropar la iniciativa als joves que estiguin definint el seu futur professional i mostrar-los que no és necessari sortir de la comarca per treballar en el sector tecnològic".

Centres de Competències Digitals

Els nous Centres de Competències Digitals (CCD) de Renfe són, segons la companyia, "un dels punts clau dins de la transformació digital de l'empresa ferroviària". A Portbou, asseguren, "la imminent creació d'un CCD generarà ecosistemes propis a les zones on s'instal·larà, ja que farà de nexe entre centres de formació, petites i mitjanes empreses, i institucions".

Des de 2021, Renfe ha creat sis Centres de Competències Digitals: Alcázar de San Juan (Ciudad Real), especialitzat en robòtica i IA; Terol, centrat en el manteniment d'infraestructures; Miranda d'Ebro (Burgos), dedicat a la gestió d'aplicacions; Monforte de Lemos, especialitzat en solucions de ciberseguretat; i els centres de Linares i Mèrida, específics per a l'atenció al client.