Les primeres figures internacionals de la màgia es reuneixen al 2n MagicInterFest

Una vintena d'artistes de nou països diferents participen a la cita

Un grup empresarial rus fa un any que va engegar el projecte que ha anomenat Parc de Cultura i Negocis de Mas Falet, una masia del segle XVII a Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) reconvertida en hotel i restaurant. Per segon any consecutiu, i de la mà de l'il·lusionista Xevi (impulsor de la Casa Màgica de Santa Cristina d'Aro i amb una dilatada carrera dins el món de la màgia), han impulsat el festival internacional de màgia MagicInterFest.

A diferència d'altres festivals de màgia, el MagicInterFest no és una cita de màgia de carrer sinó que reuneix en diverses gales les primeres figures internacionals d'aquest sector que, habitualment, protagonitzen espectacles a teatres de Londres, París o Las Vegas (EUA). Del 28 de juliol al 4 d'agost, aquests artistes es donaran cita a l'escenari que es muntarà al mateix Mas Falet, on es podran veure les actuacions o bé amb un format de sopar-espectacle o durant les tres gales que s'han programat.

El director artístic del festival, l'il·lusionista Xevi, ha lamentat que la màgia no sigui un art que, a casa nostra, gaudeixi del reconeixement que té en d'altres indrets del planeta i que no se la pugui equiparar a la música, el teatre o la dansa. Per això, un dels objectius és prestigiar aquest món i acostar-lo tant als ciutadans de la Costa Brava Centre com també als turistes que estiuegen a la zona.

20 artistes de nou països

En el festival hi participaran un total de 20 artistes de nou països diferents. Segons ha destacat l'il·lusionista Xevi, es tracta de les "primeres espases" del món de la màgia a nivell internacional, vinguts d'Holanda, Àustria, França, Argentina, Itàlia, Hongria, Alemanya i Bèlgica.

Entre les actuacions que es podran veure, el director artístic del festival ha destacat que el que està considerat el faquir més important de l'Estat, el faquir Kirman, intentarà batre el seu propi record Guinness -que va aconseguir fa uns anys a un programa televisiu- estirant-se sobre el llit de punxes amb 160 quilos sobre el seu cos. A més, aquest any s'incorporen actuacions gratuïtes que es faran a Sant Antoni, Calonge, Palamós i Platja d'Aro per acostar la màgia a tots els públics.

Premis al millor espectacle

L'il·lusionista Xevi ha destacat que volen donar prestigi al festival i motivar els artistes perquè el considerin un referent i vulguin venir-hi a actuar. Per això, ha explicat l'èxit que va tenir el festival que es va fer durant anys a Montecarlo, on es premiaven els millors espectacles amb una vareta d'or i una altra de plata. Aquest festival fa dos anys que es va deixar de fer i l'il·lusionista Xevi ha explicat que volen prendre el seu testimoni al MagicInterFest. Per això, el públic assistent (cada gala té capacitat per a 500 espectadors, amb entrades a 25 euros) podrà escollir quin ha estat el seu espectacle preferit.

Una altra de les novetats de la cita és una exposició inèdita de varetes màgiques fetes a mà. Es tracta d'una col·lecció particular que compta amb 1.001 varetes i, de les quals, s'exposaran una representació (101) al Mas Falet.

El festival compta amb un pressupost de 80.000 euros i és una iniciativa totalment privada, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Calonge, així com el de Castell-Platja d'Aro i Palamós.

Inauguració de l'auditori al setembre

El projecte del Parc de Cultura i Negocis de Mas Falet farà un salt al setembre amb la inauguració d'un auditori amb capacitat per a 900 persones que el grup Mas Falet està acabant de construir. Amb una inversió de 9 MEUR, vol esdevenir un espai de referència per acollir congressos, conferències o espectacles a la Costa Brava Centre.

El director del grup, Andrei Maslak, ha destacat que aquest punt de la Costa Brava no compta amb cap espai d'aquestes característiques i que creu que pot ser un revulsiu per a l'economia de la zona. Un dels objectius és que ajudi a descentralitzar la temporada turística i pugui atraure convencions i congressos fora de l'estiu i, de retruc, omplir els hotels de la zona.

L'espai també està pensat per acollir exposicions i vol fer de l'art i la cultura un altre dels elements dinamitzadors de l'economia de la zona. La inauguració es preveu fer al setembre.