El Museu d'Art de Girona bull amb la 4a edició del Dia del Visitant

S'han organitzat unes 30 activitats

Centenars de persones han passat pel Museu d'Art de Girona durant la 4a edició del Dia del Visitant. Enguany, la direcció ha organitzat unes 30 activitats, com xerrades, concerts, tallers d'escultura, d'art i física quàntica o la possibilitat de convertir-se en guia per un dia.

Totes les propostes s'han pensat al voltant de la temàtica que mou la celebració d'aquest any, la creativitat. La conservadora del Museu d'Art, Carme Martinell, ha detallat que es tracta de "retre homenatge" als visitants i ressalta que les activitats s'han pensat amb els mateixos visitants. "Es tracta d'una celebració, un espai social i altament educatiu perquè el museu és un centre de coneixement", ha ressaltat.

Totes les activitats preparades han estat organitzades pels mateixos visitants. "Es tracta de retre homenatge als turistes, cada persona reflexionar sobre la creativitat i trobar una temàtica que tingui vinculació amb el museu", ha detallat la conservadora del centre. En total, durant aquest dissabte es realitzaran unes 30 activitats com xerrades, tallers de física quàntica i art, dansa, concerts o, fins i tot, els visitants poden convertir-se en guia per un any. "Nosaltres els passem la informació sobre les obres però no es tracta d'una típica guia sobre la història de l'art sinó que cada persona explica com viu ell l'art, les seves obres preferides del museu o s'inspira en les peces per explicar altres coses", ha explicat Martinell.


Segons la conservadora, fins al migdia ja havien passat centenars de visitants d'arreu del territori, superant les xifres d'anys anteriors. "Moltes de les propostes es fan de forma simultània", ha afegit Martinell. La conservadora ressalta que es tracta d'un dia "molt especial" on es respira un ambient diferent. "El museu és un espai sociabilitzador i altament educatiu, un centre de coneixement amè", ha conclòs.