Mor als 96 anys Josep Bastons, fundador del grup d'havaneres Peix Fregit

El 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi i l'any passat se'l va homenatjar en la cantada a Calella de Palafrugell

El fundador del grup d'havaneres Peix Fregit de Palafrugell (Baix Empordà), Josep Bastons, ha mort aquest dimecres als 96 anys. Tapisser de professió, Bastons serà recordat per ser l'autor d'un llarg repertori de cançons de taverna, entre les quals 'Mariner de Terra endins', que va compondre el 1977, amb la lletra de Narcisa Oliver.

Des de feia uns mesos Bastons es trobava en un delicat estat de salut i aquest dimecres va morir a la seva vila natal, Palafrugell. Precisament, l'any passat en la 55a edició de la popular Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell se li va retre homenatge, pel seu llegat musical.

A més, la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi el 2016, el mateix any que el seu ajuntament el va distingir amb la medalla d'honor.

Bastons va fundar Peix Fregit el 1974 de la mà de Manel iIglesias i Maria Cervera, just per celebrar la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Al llarg de la seva trajectòria, el músic va compondre prop d'un centenar de temes, a més del popular 'Mariner de terra endins'.

A més de Peix Fregit, grup amb qui va rebre diversos reconeixements, l'artista també va col·laborar amb altres formacions durant la seva vida. Una de les seves darreres aparicions públiques va ser el maig passat en la presentació del disc 'Gaudint Bastons' en el qual va participar. L'enterrament de Bastons serà aquest dijous.