Blanes instal·larà una pista de gel a la plaça dels Dies Feiners per Nadal

El consistori engega la il·luminació de Nadal amb el trasllat de l'arbre al costat de la pista

Després d'anys treballant per aconseguir-ho, Blanes (Selva) tindrà una pista de patinatge sobre gel per Nadal. L'alcalde Jordi Hernández avisa que "no serà una pista a l'ús", ja que s'apostarà per una instal·lació d'última tecnologia que compta amb "gel sintètic".

Això fa que el consistori no tingui una despesa energètica ni hídrica per produir gel per a la pista. Hernández ha insistit que la instal·lació "és completament sostenible i ecològica", ja que si no fos d'aquesta manera no l'haurien tirat endavant.

La pista s'estrenarà el 21 de desembre a la plaça dels Dies Feiners, al darrera de l'Ajuntament de Blanes. Coincidint amb la pista, el consistori ha decidit traslladar l'arbre de Nadal que habitualment col·locaven a la plaça d'Espanya per portar-lo a la plaça dels Dies Feiners. A més, també hi ha una nova decoració a la façana del consistori amb llaços que contribueixen a generar aquest "espai de caliu i ambient nadalenc".

L'obertura de la pista coincideix amb la celebració de la tradicional Fira de Sant Tomàs al municipi. Es tracta d'un esdeveniment centenari que originalment es basava en la venda de bestiar, tot i que a poc a poc s'hi van anar sumant altres productes com ara roba i complements. Ara, la fira es concentra en els productes habituals dels mercats de Nadal. Aquest any també hi haurà més de 130 paradistes que hi participaran.

La programació nadalenca d'aquest any va donar el tret de sortida aquest dimarts a la tarda amb l'encesa de la il·luminació nadalenca. En l'acte l'alcalde va prémer un botó per activar les llums. Hernández celebra la bona rebuda de la gent de la programació.