L'ANC informarà del procés independentista als turistes

Repartiran fulletons informatius en diversos idiomes

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol internacionalitzar la lluita per la independència i explicar als turistes que visiten les comarques gironines els arguments per "empènyer" cap a l'estat propi.

L'ANC ha organitzat 'Rius de Llibertat', un cap de setmana replet d'activitats culturals, folklòriques, esportives i gastronòmiques per sumar esforços en defensa de la sobirania de Catalunya. En total, hi participen una cinquantena de pobles i nuclis gironins situats entre els rius Ter i Fluvià que organitzen una setantena d'activitats.

Els fulletons i el manifest els han fet en sis idiomes per poder explicar als turistes per què bona part dels catalans volen la independència de Catalunya.

'Rius de Llibertat-Jornades per un nou Estat' és una iniciativa organitzada per desenes d'assemblees territorials de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) situades entre els rius Ter i Fluvià. La festa grossa serà els dies 12, 13 i 14 de juliol i, finalment, hi participaran una cinquantena de municipis, entre pobles i nuclis d'habitants.

En total, tots els municipis han organitzat una setantena d'activitats entre les quals hi ha, per exemple, algunes de les tradicions més arrelades de Setmana Santa que han decidit sumar-se a la causa independentista, com són la 'Dansa de la Mort' de Verges (Baix Empordà) o el 'Ball del Cornut' de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany).

L'ANC ha creat un web, www.riusdellibertat.cat, on hi ha la informació de totes les activitats que hi ha, el lloc i l'horari. A més, també han preparat marxandatge especial per poder vendre'l en les activitats i aconseguir autofinançar aquesta gran festa de l'independentisme de les comarques gironines.

El portaveu de 'Rius de Llibertat' i alcalde de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), Jordi Martí, ha explicat que un dels objectius d'aquestes jornades -que volen tenir continuïtat fins que Catalunya sigui independent- és internacionalitzar la lluita per la independència. Per això, una de les activitats que han organitzat per a diumenge és una caminada per zones turístiques durant la qual donaran fulletons als turistes.

"Són fulletons amb cinc o sis idees, molt clars i pedagògics, per explicar a aquells que no saben res del conflicte entre Catalunya i Espanya, per què volem la independència", ha explicat Martí. Els díptics estan fets en sis idiomes: català, castellà, francès, anglès, alemany i holandès.

També està traduït a aquests idiomes el manifest, a disposició de totes les assemblees territorials perquè el puguin distribuir i llegir durant els actes que han organitzat. Segons Martí, durant aquests dies municipis i nuclis de l'Alt i Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany trauran els seus millors actius culturals, tradicionals, gastronòmics i esportius per donar visibilitat a la lluita independentista.