Els càmpings gironins estudien com gestionar l'aigua i fer front a episodis de sequera

Es plantegen emmagatzemar aigua i filtrar-la a l'aqüífer o sectoritzar els comptadors

Els càmpings gironins estan treballant amb la mirada posada en la temporada vinent turística per seguir reduint el consum de l’aigua als establiments i buscar solucions alternatives que els permetin afrontar episodis de sequera.

L’Associació de Càmpings de Girona (ACG) ha organitzat al Club Nàutic l’Estartit una jornada sobre l’ús de l’aigua en un context de sequera que ha servit per donar pautes als establiments per millora la gestió dels recursos hídrics.

A la jornada ha participat el Cap del Servei d’Abastament i Regeneració del Consorci d’Aigües Costa Brava- Girona, Lluís Sala, que ha parlat de la necessitat de fer captacions d’aigua alternatives davant la possibilitat que segueixi sense ploure de forma suficient els pròxims mesos.

També s’ha comptat amb el secretari de la Comunitat d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter, Francesc Camps, que ha apostat perquè l’aigua passi a ser una prioritat al país i també per cada una de les activitats econòmiques que la necessiten.

A més, durant la trobada  s’han exposat casos de bones pràctiques en la gestió de l’aigua per part d’empreses i entitats com Rain Bird Ibérica, Massachs Obres i Paisatge, el Club Nàutic Estartit, el càmping les Medes i el GALP Costa Brava que han explicat les iniciatives i mesures que estan duent a terme per fomentar l’estalvi de l’aigua, reduir els consums i conscienciar a treballadors i clients perquè en facin un ús racional.

En aquest sentit, s’ha parlat de solucions que permeten emmagatzemar l’aigua temporalment i filtrar-la a l’aqüífer, de l’elaboració d’un decàleg amb un seguit de recomanacions a tenir en compte quan es fa servir l’aigua, de sectorització i anàlisis diàries de dades dels comptadors d’aigua i de sistemes de reg eficients.

D’altra banda, durant la jornada s’ha fet un reconeixement per la tasca portada a terme a l’Associació als empresaris Fidel Aromí i Anna Banús per tots els anys de dedicació al sector.