La Mitja de Figueres completa la setena edició amb més de 1.000 participants

Dimitrijs Serjogins i Ari Fenés s'han imposat a la cursa de 21 km

La Mitja de Figueres ha conclòs avui la setena edició amb la participació de més de 1.000 atletes entre les curses de 10 quilòmetres, la de 21 quilòmetres, la Menuda i l'adaptada. El president, Lluis Rodriguez, assegura que “estem contents amb la feina feta” perquè “a jutjar per les felicitacions que hem rebut, ha estat tot un èxit”.

Així ho acredita també el director de la cursa, Francesc Pous, que afirma que “ha estat la millor edició de totes”. Pous diu que “aquesta afirmació està basada en fets reals, no només en l'àmbit organitzatiu sinó també pel que fa a atletes d’elit que hi han participat”.

De fet, s’han batut els rècords en categoria de 10 km masculina, que ha recaigut en l’atleta berguedà Xavi Tomasa del club Ironwill Solideo amb un temps de 00:30:38 i de 21 km, on l’atleta letó de La Sansi Club ha polvoritzat el rècord de la prova amb 01:04:22, que alhora implica un nou rècord nacional de Letònia.

Tant Serjogins com Cristina Silva, vencedora dels 10 km, van guanyar diumenge passat la prestigiosa Jean Bouin de Barcelona. Completa el quadre de vencedors la plusmarquista d’Andorra en 10 km i 21 km, que ha guanyat la Mitja en categoria femenina. Tant Fenés com Silva són del club Ironwill Solideo.

La directora de Comunicació, Montserrat Rigall ha valorat “el treball en equip dels 8 membres de l’Associació que, de forma totalment desinteressada, hi posem tota la nostra passió”. En aquest sentit, diu que “el motor de la Mitja són les persones”. Una idea també sostinguda pel responsable de voluntaris, Toni Corona.

Per a ell, créixer en participants és important, però també ens cal “créixer en nombre de voluntaris”. Rigall afirma que sense la feinada “maratoniana d’en Corona i la seva gent, la cursa no seria viable”.

Alguns dels atletes recurrents com en Paco o la Maria afirmen que “és admirable tota la feinada que hi ha al darrere”. I això, segons Rigall, “ens dona ales per seguir mirant endavant i millorant cada any més”.

Pel tresorer de l’Associació, Xavi Díaz, ara toca pensar en la següent i assegura que “amb una cursa consolidada volem créixer en qualitat i una mica de més quantitat”. Per això, Díaz aprofita per recordar que “es necessita la implicació col·laborativa del teixit empresarial” de la capital altempordanesa. Un apunt que és compartit pel vocal Carles Callavé i el responsable de La Menuda, Alejo Almendros. Tots ells asseguren que “al 2024, més i millor”.

Primers classificats dels 10 km:

Xavi Tomasa 30:38 i
Cristina Silva 35:15

De la cursa de 21 km:

Dimitrijs Serjogins 01:04:21 (rècord de La Mitja) i Ariadna Fenés 01:20:00