L'Ajuntament de Girona rebutja el recurs del PSC i continua amb la tramitació de les ordenances

La decisió s'ha basat en l'informe que ha emès l'Àrea de Gestió Tributària

L'Ajuntament de Girona ha emès aquest divendres un decret desestimant el recurs de reposició, que va presentar el PSC contra la comissió informativa anterior al ple d'aprovació de les ordenances municipals per al 2024.

Els socialistes van al·legar que se'ls havia vulnerat el dret a la participació política, perquè en un primer moment els faltaven l'estudi de costos i l'informe de secretaria. Un recurs que els serveis jurídics de l'Ajuntament van considerar que es podia admetre, però que, segons explica el tinent d'alcalde, Sergi Font, l'Àrea de Gestió Tributària "ha recomanat desestimar". "L'informe dels serveis jurídics deixava oberta la porta perquè analitza l'objectivitat, per això vam demanar un segon informe", ha detallat Font.

Les ordenances de Girona per al 2024 es van aprovar en un ple extraordinari el 26 d'octubre passat. Van tirar endavant amb el vot a favor de l'equip de govern, perquè tota l'oposició en bloc (PSC, PP i Vox) va votar-hi en contra. El debat, sobretot, va centrar-se en la manera com es van tramitar, perquè els tres grups de l'oposició van criticar que el procés havia estat "poc transparent" i s'havien incorporat informes a darrera hora.

En concret, des del PSC es va explicar que a la documentació que feia referència als impostos i a les taxes per al 2024, hi faltaven tant un informe de secretaria com un estudi de costos (que se'ls van fer arribar poques hores abans del ple). Davant d'aquesta situació, els socialistes consideraven nul·les les ordenances del 2024 que recullen, entre d'altres, un increment de l'IBI del 3,6% i un altre del 25% de la taxa d'escombraries.

Per això, el PSC a Girona va presentar un recurs de reposició contra el ple (que encara no s'ha resolt) i un contra la comissió informativa prèvia, que s'havia convocat el 19 d'octubre. Aquest segon és el que l'Ajuntament ha desestimat aquest divendres. El tinent d'alcalde, Sergi Font, ho justifica al·legant que "l'informe emès pels serveis jurídics municipals deia que no es podia prendre una decisió sense un informe complementari de l'Àrea de Gestió Tributària", com es va acabar sol·licitant. I que aquest segon informe ha estat el que "ha recomanat clarament desestimar el recurs del PSC".

Aquest decret permetrà "continuar amb els tràmits per aprovar les ordenances" que, segons ha dit el tinent d'alcalde "són imprescindibles per no aturar la ciutat perquè posaria en risc els projectes pel 2024". De totes maneres, encara estan obertes les al·legacions a l'espera que les ordenances s'aprovin definitivament a finals de desembre. A més, dilluns que ve l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, i la regidora d'Hisenda, Sílvia Aliu, presentaran els pressupostos de la ciutat previstos per l'any que ve.