El Ple de Calonge i Sant Antoni reprova una regidora per difamacions

Maria de la Cruz Guerrero s'ha negat a rectificar ni disculpar-se per les seves acusacions

El Ple de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha aprovat avui una moció en la qual reprova la regidora del grup municipal SOM- CISA, Maria de la Creu Guerrero, per les acusacions que va expressar en el passat Ple contra el cap de la Unitat de Gestió de Persones del consistori. La moció ha estat aprovada amb 16 vots favorables (sis de Junts, quatre d'ERC, dos del PSC, un d'Avancem, un de Guanyem, un del PP i un de Tots pel Poble) i només el vot contrari de la mateixa regidora Guerrero.

La moció, presentada per l’equip de govern, arribava al Ple a instància de tots els caps d’àrea i unitat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que havien adreçat a l’alcalde i a la regidora de recursos humans un document de condemna de les afirmacions que Maria de la Creu Guerrero va fer en el passat Ple de 21 de novembre.

Va ser en aquella sessió quan Guerrero va acusar el cap de la unitat de Gestió de Persones de mala fe i d’enganyar l’alcalde i els regidors en el desenvolupament de les seves funcions així com de realitzar una gestió dels recursos humans poc transparent, a banda de donar dades falses sobre les retribucions salarials del cap de Gestió de Persones.

Davant d’aquesta intervenció en el Ple, tots els caps d’àrea i unitat de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni van signar un manifest que van traslladar a l’alcaldia i a la regidora de recursos humans, per tal de defensar la professionalitat i honorabilitat del cap de Gestió de Persones, i rescabalar el dany que se li havia causat en unes afirmacions considerades com a “difamatòries”.

L’equip de govern va decidir portar a Ple aquest manifest en forma de moció, que avui ha tingut el suport de tots els grups municipals excepte SOM-CISA. La moció, aprovada avui demana la reprovació pública de la regidora Maria de la Cruz Guerrero Casamian, alhora que la instava a fer una rectificació pública de les seves afirmacions per rescabalar, en la mesura del possible els danys causats a l’honor i a la reputació del Cap de la Unitat de Gestió de Persones de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sense perjudici de les accions legals que aquest pugui emprendre.

Aquesta moció ha tingut només el vot contrari de la regidora Guerrero, que s’ha negat a presentar cap disculpa ni rectificació, i ha defensat que les seves afirmacions s’emmarcaven en l’exercici de la llibertat d’expressió i del control de l’activitat de l’administració pública.

La moció aprovada també insta als regidors i regidores de l’Ajuntament que adoptin les mesures necessàries per garantir l’honorabilitat, la professionalitat i la independència de tot el personal municipal en l’exercici de les seves funcions, excloent-los del debat polític i partidista.