La contractació del fill del batlle de Calonge provoca una discussió amb l'oposició

SOMCISA acusa Jordi Soler de manca d'ètica i li reclama una disculpa pública

La portaveu del grup a l'oposició SOMCISA a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), Maria de la Cruz, va interpel·lar a l'alcalde, Jordi Soler, durant la celebració del darrer plenari municipal sobre la contractació del seu fill per ocupar una plaça de recent creació com a tècnic auxiliar d’esports.

Segons Cruz, l'hereu del batlle va quedar en tercera posició, per darrera d'una candidata que va guanyar la plaça en les proves selectives amb una titulació superior i una experiència laboral demostrable en l’àrea d’esports, però malgrat tot la plaça va ser per ell "que no té cap titulació ni experiència", va dir.

La regidora a l'oposició també va afegir "que tots els temes es poden revestir de legalitat, però que en aquest cas en concret i com a representant d’una administració pública, l’honestedat i la ètica eren uns valors que havien d’estar presents en les nostres actuacions. Per tant la contractació del seu fill podia ser legal, però en tot cas no era una actuació ètica".

Cruz explica que aleshores Soler la va titllar de "miserable" i va donar el tema per tancat. La regidora li reclama que li doni la informació sol·licitada i es "disculpi públicament".

Des del consistori per la seva banda asseguren que la primera seleccionada no va superar el període de prova per l'incompliment dels horaris de feina i les tasques encarregades mentre que el segon classificat en el procès va renunciar a la plaça.