Banyoles instal·larà càmeres a les entrades del Barri Vell per controlar l'accés de vehicles

El consistori substituirà les pilones que hi ha actualment

La circulació amb vehicles pel Barri Vell de Banyoles (Pla de l'Estany) està restringit a veïns i distribuïdors que han de fer càrrega i descàrrega dins d'una franja horària delimitada. Fins ara, el control d'aquests accessos es feia amb una pilona hidràulica, però aquesta eina es fa malbé molt sovint i en moltes ocasions els punts de control quedaven oberts a tothom.

Ara, el consistori ha decidit posar fi a aquesta lliure circulació que es produïa en determinades ocasions i instal·larà dotze càmeres amb lectors de matrícula als accessos.

La previsió és que les obres es facin en els tres pròxims mesos i tindran un cost de 135.434 euros. El contracte també preveu el manteniment d'aquestes càmeres durant cinc anys que començarà al gener del 2024 si l'obra està acabada.

El cost per aquest manteniment és de 72.515 euros més, fet que suposa una suma total 207.950 euros. A més, l'empresa s'ha compromès en reparar les càmeres avariades en menys de dotze hores i instal·lar un sistema que detecta el 99% d'avaries.

En la zona del Barri Vell n'hi haurà nou i estaran distribuïdes als carrers de la Canal, Àngel Guimerà, Girona, Porta del Forn, Era de l'Abad, Nou, Valls, Sant Antoni i la plaça dels Estudis.

En la zona de la plaça de les Rodes hi haurà una càmera en el passatge de Jacint Verdaguer i una altra al carrer de l'Estany i en la de la plaça del Carme una única càmera al carrer del Conill.

La instal·lació de les càmeres amb lector de matrícula també comportarà l'eliminació de totes les pilones fixes i hidràuliques que hi ha instal·lades actualment. També se suprimiran alguns senyals lluminosos que indiquen si la pilona està baixada o no i es renovaran els panells que indiquen les restriccions de circulació.

Sancions automatitzades

El sistema de càmeres lectores de matrícula permetran identificar tots els vehicles que accedeixen en aquests tres perímetres. Si el sistema detecta més de tres accessos sense una autorització expressa, procedirà a la sanció del vehicle automàticament.

Ara com ara, el consistori ja està fent un registre de totes les matrícules de vehicles que tenen els residents dels tres perímetres per tal de gestionar les autoritzacions corresponents i evitar la sanció.