El futur Centre de Visitants del Gironès obrirà les portes a finals d'any

Comptarà amb 900 metres quadrats útils i acollirà l'Oficina de Turisme Comarcal

El Centre de Visitants del Gironès és un equipament turístic destinat a la promoció del patrimoni històric, cultural i natural  de la comarca. Els prop de 900 metres quadrats útils del centre donaran cabuda a diferents serveis. A la planta baixa, s'hi ubicarà l'Oficina de Turisme Comarcal, que atendrà les demandes d'informació i orientarà el/la visitant per a la descoberta del territori; l'espai d'exposició temporal, destinat a la promoció local del mateix municipi; la botiga, que comercialitzarà articles de promoció de la comarca i productes de producció pròpia; la zona de serveis; el servei de central de reserves, des del qual es podrà procedir a la contractació de serveis i/o allotjament de la comarca i, finalment, l'espai de gastronomia, on a partir d'un format innovador el/la visitant podrà descobrir i tastar la gastronomia autòctona de la comarca i gaudir-ne en format de tastet. A la primera planta, s'hi ubicarà la zona d'administració; la zona de tallers d'artesania, on es difondrà la cultura i la tradició artesana de la comarca (paper, suro, cistell, miniaturista...) i l'espai expositiu permanent on, a partir de tres itineraris i diferents recursos, el/la visitant podrà conèixer el patrimoni, els personatges i les històries de vida de la comarca del Gironès.

El Centre de Visitants del Gironès preveu inicialment un volum aproximat de 20.000 visitants l'any, i tindrà com a públic objectiu el turisme escolar, el turisme de gent gran i el turisme familiar. Aquest turista potencial procedirà especialment de Catalunya i de la Catalunya del Nord i França, entre altres.

El projecte museogràfic proposa la descoberta de la comarca des de tres centres d'interès (patrimoni, personatges i història de vida) a partir dels quals el/la visitant selecciona individualment l'itinerari a realitzar en funció del seu gust, interès, coneixements o expectatives. Les noves tecnologies acompanyaran la visita i, a través d'un sistema de targeta digital, cada visitant podrà anar compilant la informació del seu recorregut de tal manera que, en finalitzar la visita, es podrà imprimir aquesta informació o enviar-se-la per correu electrònic.
L'estructura museològica de l'espai permet que cada visitant pugui realitzar diferents visites al centre seleccionant cada vegada un nou itinerari.

La visita a l'espai museístic és la porta d'arribada al Gironès i el punt de partida per a la descoberta de la resta de la comarca.

L'equipament està ubicat en un emplaçament estratègic pel que fa a la comunicació, que ha de permetre atraure el turisme de la capital gironina per donar-li a conèixer la resta de recursos turístics de la comarca i despertar-li l'interès per descobrir tota la seva riquesa: rutes de senderisme guiat, emocions diferents, passejades de cultura, gastronomia o esdeveniments i oferta d'activitats d'oci, entre d'altres. La posada en funcionament del Centre de Visitants del Gironès és un projecte que compta amb el suport i la col·laboració del mateix sector turístic així com dels municipis  de la comarca del Gironès.

L’obra ha estat adjudicada per un import de 731.777,04 €,  finançada al 50% pel fons FEDER. Les obres tindran una durada aproximada de tres mesos.