Palafrugell donarà divendres el tret de sortida a la campanya de Nadal amb l'encesa de llums

Serà a les set del vespre a la plaça Nova

Palafrugell (Baix Empordà) celebrarà aquest divendres la tradicional encesa de les llums de Nadal i donarà així el tret de sortida a la campanya de Nadal a la vila. L’encesa de l’enllumenat nadalenc, que s’ha renovat, tindrà lloc a les set de la tarda a plaça Nova, on com els darrers tres últims anys s’ha instal·lat un gran arbre de sis metres d’altura.

Un any més, se serviran racions d’escudella a tota la gent que s’hi acosti, una iniciativa sorgida de la col·laboració amb els alumnes de l’Escola d’hostaleria de l’Institut Baix Empordà, que són els encarregats de preparar aquest plat tan típic d’aquestes dates.

Així, amb aquesta participació, l’INS Baix Empordà dona visibilitat a la tasca que porten a terme els alumnes de l’Escola durant el seu procés de formació. Una novetat d’enguany és que caldrà que tothom dugui el bol i la cullera de casa, ja que així es tracta de fer una acció per evitar el consum d’utensilis de plàstic o d’un sol ús, intentant ser el màxim de sostenibles. Cal recordar que els darrers anys s’havien arribat a servir prop de 500 racions amb els corresponents bols i culleres que això representaven.

Nova il·luminació nadalenca

Pel que fa a l’enllumenat de Nadal, aquest s’obrirà cada dia al vespre, des del dia 1 de desembre fins al 6 de gener de 2024.

Enguany s’estrenarà l’enllumenat de Nadal nou a tota la zona comercial de la vila així com als accessos al municipi. Com a novetat, a part de la il·luminació de Nadal als carrers comercials també hi haurà un arbre de Nadal de 10 metres a la plaça de Can Mario i una nova figura 3D a la plaça de Priorat Sta. Anna, que s’incorpora a les 3 que ja es van instal·lar l’any passat (plaça Camp d’en Prats, plaça Nova, plaça de Can Mario i plaça de l’Ermengarda).

Les noves llums que s’han incorporat s’han instal·lat a la zona centre, així com en els eixos comercials, mentre les llums substituïdes s’han traslladat a barris i carrers més perifèrics, de manera que així s’amplia la il·luminació nadalenca a més espais del municipi.

Participa al sorteig

Una altra de les novetats d’enguany és el sorteig que s’engega a les xarxes socials on es podrà guanyar 2 entrades per al Festival de Cap Roig de la pròxima edició, la de 2024. Es tracta de fer una foto als photocalls de Nadal, publicar-la a Instragram amb l'etiqueta #NadalaPalafrugell etiquetant i mencionant @visitpalafrugell i @palafrugellcultura.
Les bases per participar es podran trobar en breu a l'Instagram @visitapalafrugell i @palafrugellcultura

Campanya comercial

Amb l’encesa de llums de Nadal al municipi es procedirà a donar el tret de sortida de la campanya comercial, on enguany també Oohx!gen, sota el títol “Compra, RASCA i guanya!” incentiva les compres al comerç local oferint més de 15.000 euros en descomptes directes, més de 5.000 premis i 3 sortejos, i l’organització de diverses activitats per a tots els públics.

Així, l’Ajuntament ha col·laborat amb una aportació directa de 5.000 euros a la campanya de descomptes directes.