Desmantellada una plantació de marihuana dins un pis de Figueres i comissen quatre armes

La policia arresta dos homes de 57 anys que s'encarregaven de la plantació i busquen un tercer

La Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d'Esquadra han desmantellat un pis de l'Eixample de la capital altempordanesa on s'hi cultivava marihuana, han comissat quatre armes, més de 6 quilos de droga i han detingut dos homes que s'encarregaven de la plantació.

Segons informen els Mossos, divendres passat cap a dos quarts de cinc de la tarda una patrulla de paisà de la Guàrdia Urbana va anar a fer comprovacions al pis, situat a la zona de l'Eixample. Els agents s'hi van acostar arran de les queixes que els havien fet arribar els veïns, dient que se sentia una forta olor de marihuana des del replà.

La patrulla va trucar a la porta i, tan bon punt els van obrir, els agents van confirmar les sospites. A dins del pis hi havia tres homes. Des de l'entrada mateix, els agents van veure com al rebedor hi havia una safata plena de cabdells de marihuana, una arma -tipus carabina- recolzada a la paret i diverses bosses de plàstic negres.

La patrulla de paisà va aconseguir detenir dos dels sospitosos. El tercer, però, va donar una empenta als agents de la Guàrdia Urbana, es va desfer d'una bossa que duia a les mans i va aconseguir fugir. A l'interior de la bossa, hi havia 2,07 quilos de cabdells de marihuana.

A partir d'aquí, el cas va passar a mans de la unitat d'investigació dels Mossos de la comissaria de Figueres. Dissabte, la policia va fer una entrada i escorcoll al pis, on van desmantellar la plantació.

A dins l'habitatge, els mossos hi van trobar 78 plantes de marihuana, 4,36 quilos més de cabdells, dues armes d'aire comprimit i dues pistoles. A més, també van comissar dinou làmpades, el mateix nombre de transformadors, quatre ventiladors, dos aparells d'aire condicionat, dos extractors d'aire i 700 euros fraccionats.

A més, durant el registre, la policia també va comprovar com els tres homes havien punxat la llum. Per això, als dos detinguts, dos homes de 57 anys sense antecedents, se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública, d'un de tinença il·lícita d'armes i d'un tercer de defraudació de fluid elèctric.

Segons informen els mossos, el valor de la droga intervinguda al mercat negre, a partir d'estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents (OCE) és de 18.701,33 euros.