Detenen una dona a Blanes per segrestar una adolescent a Holanda

La menor ha passat a custòdia de Protecció a la Infància

La Policia Local de Blanes (Selva) ha detingut una dona de 38 anys i de nacionalitat holandesa pel segrest d'una menor de 15 i han alliberat a la jove retinguda. Els fets van tenir la matinada del divendres quan els agents van localitzar una furgoneta on dormia la dona i la menor d'edat.

La Unitat de Coordinació Interpolicial havia avisat del segrest que s'havia produït el mateix dimecres a Holanda i demanaven la col·laboració policial perquè tenien informacions d'un possible trasllat de la dona cap a Barcelona. Després de localitzar el vehicle la Policia Local de Blanes va comprovar que la dona i la jove estaven en bon estat i van procedir a la detenció de la primera i van passar la custòdia de la segona a Protecció de la Infància.

La tarda del dijous 23 la policia va rebre un comunicat de la Unitat de Coordinació Interpolicial on s'informava del segrest d'una menor a Holanda el dia abans. Les autoritats holandeses posaven una ordre internacional de detenció a l'autora i el rescat de la menor. En aquest comunicat també es detallava una descripció de la segrestadora i la menor i la matrícula i color de la furgoneta amb la que havien marxat d'Holanda. A més, es comunicava la intenció de la dona de dirigir-se cap a Barcelona.

El mateix dijous la Policia Local va comprovar que la furgoneta havia aparcat al passeig de Carles Faust el dia abans. Immediatament es va alertar a totes les patrulles del cos municipal que busquessin arreu del municipi el vehicle en qüestió, però la recerca va ser en va i no es va trobar la furgoneta. Gairebé dotze hores més tard, a les cinc de la matinada, els agents van trobar el vehicle aparcat a l'esplanada que hi ha a l'antic pavelló municipal d'esports.

La Policia Local de Blanes va comprovar que l'ordre de detenció seguia vigent i després de rebre la confirmació van entrar al vehicle. A dins es van trobar que la dona i la menor d'edat estaven dor

mint tranquil·lament i ho feien acompanyades de dos gossos. Els agents van detenir la dona i van traslladar-la a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, acompanyada de la menor, a qui van posar sota custòdia de Protecció a la Infància.

Els agents asseguren que la dona i la menor estaven en perfecte estat de salut i no semblava que la jove estigués retinguda en contra de la seva voluntat. Segons ha confirmat l'ACN, no hi havia parentesc entre la dona i l'adolescent. La policia va recollir els dos gossos que hi havia a la furgoneta i els va lliurar al Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS).