Sis intoxicats greus en un pis de Blanes per una fuita de gas butà

Els ferits han estat traslladats a la cambra hiperbàrica de l'Hospital Broggi i no es tem per la seva vida

Sis persones han resultat intoxicades de caràcter greu a causa d'una fuita de gas butà que ha tingut lloc aquest divendres al matí al desè pis d'un edifici del passeig de s'Abanell, al barri dels Pins de Blanes (Selva).

Els cossos d'emergència han rebut l'avís de l'incident poc abans de les deu del matí, quan un veí de l'immoble ha alertat que sentia una pudor de gas forta. Els sis afectats són membres de la mateixa família, pare, mare i quatre fills.

Tots han estat traslladats a la cambra hiperbàrica de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. L'Ajuntament indica que no es tem per la seva vida però que la importància de la intoxicació ha fet recomanable el trasllat.

Quan el veí ha avisat que sentia la pudor de gas s'ha posat en marxa el protocol de seguretat pertinent, que ha mobilitzat tres patrulles de la Policia Local, Protecció Civil, dos camions dels Bombers, tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

Els Bombers han comprovat que, efectivament, hi havia una concentració alta de monòxid de carboni en un pis de la desena planta. La Policia Local ha desallotjat els quatre menors que hi havia al pis. Els pares no hi eren perquè havien marxat a treballar sense adonar-se de la fuita.

Mentre els serveis mèdics atenien els menors s'han pogut localitzar els pares. De tots dos, només la mare havia notat mareig però cap dels sis membres de la família havia notat símptomes que els alertessin.

Finalment, el SEM ha determinat que, malgrat que no es temia per la seva vida, la intoxicació que patien requeria que fossin traslladats a la cambra hiperbàrica de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, on han continuat tractant-los.

La fuita de gas s'ha detectat a l'escalfador del pis, així com a la goma de la bombona de gas. Els Bombers han assegurat i tancat tots els passos de gas i la Policia Local ho ha precintat tot a l'espera que ho revisi un tècnic autoritzat.

La fuita estava molt localitzada a la cuina de l'habitatge i no revestia cap perill per a la resta de veïns, informa l'Ajuntament. Per aquest motiu, els efectius d'emergència han determinat que no calia desallotjar la resta d'inquilins de l'edifici.