Un nen d'onze anys, molt greu després d'ofegar-se a Empuriabrava

Els equips de rescat l'han tret de l'aigua i ha estat traslladat d'urgència al Trueta de Girona

Un nen d'onze anys ha quedat ferit de molta gravetat aquest dissabte a la tarda després d'ofegar-se a la platja d'Empuriabrava (Alt Empordà). L'infant estava banyant-se amb un grup de nens davant del Passeig Marítim quan ha ocorregut el succés. Segons informa la Direcció General de Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut una trucada a les 16.52 hores des de Figueres realitzada per la mare del menor alertant que el seu cunyat, amb qui havia anat el nen a la platja, l'havia informat que havien patit alguna mena d'incident a l'aigua a la platja d'Empuriabrava, a prop de la desembocadura del riu Muga i a tocar de l'antiga discoteca Passarel·la.

Immediatament, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, amb l'ajuda d'altres banyistes, han aconseguit treure el nen - que patia una parada cardiorespiratòria- de l'aigua. L'equip mèdic l'ha traslladat en estat molt greu a l'Hospital Trueta de Girona i ha atès a la seva mare d'una crisi d'ansietat.

Tot apunta que el nen es trobava amb els seus pares gaudint del sol i de la platja quan han ocorregut els fets. Els Mossos d'Esquadra han explicat que els pares no són originaris de l'Estat tot i que encara no ha transcendit la nacionalitat de l'infant accidentat. Un banyista que es trobava a la zona ha donat la senyal d'alerta en veure que el nen no es movia. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat diverses dotacions dels Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local, SEM, Salvament Marítim i Guàrdia Civil.


Després de fer una petita recerca, els mossos han localitzat el cos del nen i l'han portat fins a la sorra, on han començat les tasques de reanimació. L'infant ha patit una parada cardiorespiratòria i es troba en estat molt greu. El nen ha estat traslladat en helicòpter medicalitzat fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona i l'equip mèdic ha hagut d'atendre la mare de l'infant que ha patit una crisi d'ansietat en adonar-se dels fets. En aquests moments l'infant es troba en estat greu a la UCI pediàtrica.