Detingut l'home que s'ha atrinxerat a punta d'escopeta a Lloret quan l'anaven a desnonar

Els agents del grup de mediació, amb l'ajuda d'un veí, han aconseguit dissuadir-lo

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home que s'ha atrinxerat en una casa a Lloret de Mar (Selva). La detenció s'ha produït quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tarda.

Els agents del grup de mediació, amb l'ajuda del veí, han aconseguit dissuadir-lo i l'home, un suís d'uns 75 anys, ha sortit pel seu propi peu. No ha calgut la intervenció del Grup Especial d'Intervenció (GEI), que s'havia activat.

La finca està ubicada al carrer Alzines de la urbanització Serra Brava-Rivera. Cap a les deu del matí la policia ha anat a fer-lo fora, en execució d'una ordre judicial, però l'home els ha rebut amb una escopeta i, posteriorment, s'ha tancat dins de casa.

Els Mossos li atribueixen un delicte de resistència i desobediència a agents de l'autoritat. La policia també investiga si l'home tenia o no llicència d'armes. De no ser així, també li podrien atribuir un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Segons fonts de l'Ajuntament de Lloret de Mar, no se l'havia tractat des de serveis socials ni havia estat atès pels circuits municipals. L'home vivia sol en aquesta casa i aquest no és el primer cop que s'intentava dur a terme el desnonament.

La detenció s'ha produït poc després de dos quarts de tres de la tarda. L'equip de mediació, amb l'ajuda d'un veí, han aconseguit fer-lo desistir i l'home n'ha sortit pel seu propi peu. A hores d'ara, només queda una patrulla de mossos custodiant la finca.