Un lladre de cotxes fuig d'un control, gairebé atropella un mosso i s'accidenta a Aiguaviva

L'home, de 45 anys i amb antecedents, no tenia carnet i té pendent un ingrés a presó

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners (Selva) van detenir ahir un home, de 45 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle, danys, negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i atemptat a agents de l’autoritat.

Pels volts de la una del migdia d’ahir, agents de la comissaria de Santa Coloma estaven fent un dispositiu de prevenció de robatoris a l’AP-7 al terme municipal de Riudellots de la Selva, quan van detectar un vehicle que al atansar-se al control va fer una maniobra evasiva per eludir-lo.

Quan els agents li van donar l’ordre per aturar-se el conductor del cotxe va accelerar i va fugir del lloc, el mosso va haver de saltar per no ser envestit pel vehicle escàpol.

El vehicle fugia de forma negligent i temerària per la carretera GIV-5331 on va estar a punt d’envestir dos ciclistes i va posar el perill altres usuaris de la via, fins a la cruïlla amb la GI-533 a Aiguaviva on va col·lidir amb el vehicle policial i va quedar aturat.

El conductor del vehicle accidentat en veure’s atrapat va fugir corrents enmig dels camps fins que va ser interceptat i detingut pels mossos. Quan la patrulla va fer les comprovacions pertinents van constatar que el vehicle que conduïa constava com a sostret a Ulldecona i que l’home no disposava del permís de conduir.

Els agents també van observar que l’home presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques i el van instar a realitzar la prova de detecció, a la qual s’hi va negar.

Al detingut també li constaven dues ordres judicials de recerca, una d’elles amb ingrés a presó. El detingut, amb múltiples antecedents, ha passat aquest matí a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.