Identificats els autors de la gravació a Duran i Lleida

Unió assegura que ja s'han donat de baixa del partit

Unió Democràtica ja no té entre les seves files als autors de la gravació de la intervenció que el líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, va fer a porta tancada davant la intercomarcal de Girona.

Segons han explicat fonts de la formació, Duran ha explicat al Consell Nacional d'aquest dissabte que el partit va identificar a dues persones, militants democristians de les comarques gironines, com a responsables de la filtració. Després que els responsables d'Unió parlessin amb ells, els propis implicats van demanar la baixa del partit i han deixat de militar a la formació. Segons Unió, ni tan sols ha fet falta obrir-los un expedient, donat que van admetre els fets i van demanar marxar.

La polèmica va saltar quan a principis de setmana el Diari de Girona va publicar el contingut d'una gravació que membres d'Unió van fer a la intervenció de Duran i Lleida durant la intercomarcal del partit a les comarques gironines. En aquest discurs, el líder democristià acusava "CDC, TV3, RAC-1 i membres d'UDC" d'aplanar el terreny a Esquerra Republicana, comentava que els republicans "no tenen ni puta idea de governar", i vaticinava que el procés de transició nacional "acabarà en res".

El Consell Comarcal que Unió ha celebrat aquest dissabte ha servit perquè el mateix Duran hagi explicat el desenllaç de la filtració. Segons han explicat fonts del partit, el líder democristià ha assegurat que es van identificar les dues persones que havien fet la gravació i que, en parlar amb elles, van demanar la baixa com a militants d'Unió a Girona.